Rallicross 09.08.2018

Joni-Pekka Rajalalla niukka pistejohto SM-rallicrossin loppusuoralle

Jonttu Rajala tavoittelee Jalasjärveltä pistejohdon säilyttämistä SRC-luokassa. Kuva: Rajala Motorsport

Rallicrossin SM-sarjasta kahta mitalisijaa saalistavan Joni-Pekka Rajalan tavoitteena on SRC-luokan pistejohdon varmistaminen lauantaina Jalasjärvellä ajettavassa sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

Kaksi edellistä osakilpailua voittaneen porilaisen ero toisena olevaan Mika Perttulaan on vain seitsemän pistettä ja vain pisteen päässä Perttulasta vaanii mestaruutta havitteleva Henri Haapamäki.

– Tämä kausi on ollut viime vuotta paljon vaativampi. Mukana on tasaisia autoja ja joka lähdössä on aina mukana kuusi hyvää kuskia, oli sitten kyseessä alkuerä tai finaalilähtö. Nyt on vain pyrittävä kuromaan lisää pistejohtoa, vaikka helppoa se ei tule olemaan, Rajala pohtii.

Joni-Pekka Rajala uskoo mestaruuden ratkeavan vasta viimeisessä, Kouvolassa ajettavassa osakilpailussa. Hän arvelee edessä olevan viime vuoden tapaan tasainen, viimeiseen saakka käytävä kamppailu.

– Ainoa ero on, että nyt pisteitä jaetaan kolmen kesken ja kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Ratkaisu jää varmasti Kouvolan viimeiseen lähtöön.

– Autokrossi-luokassa Juha Rytkönen pystyy nyt jo varmistamaan mestaruutensa, mutta seuraavista sijoista tullaan ajamaan tosissaan, luokassa toisena, vain pisteen erolla parkanolaiskuski Tero Tukiaisesta majaileva porilainen tuumii.

Teksti: Tiedotus RajalaRX

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross