Rallicross 29.07.2019

Joni-Pekka Rajala kiinni rallicrossin SM-mitalisijoissa

"Jonttu" Rajala on 3 osakilpailun jälkeen SuperCar-luokassa toisena. Kuva: Timo Grönman / Rajala Motorsport

Jurvan Botniaringillä reippaassa 30 asteen helteessä ajettu rallicrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu koetteli niin kuljettajien kuin kalustonkin kestävyyttä. Ainoana kuljettajana kaikissa kolmessa kilpailuluokassa mestaruuspisteistä ajava Joni-Pekka “Jonttu” Rajala ajoi hikisen uuvuttavan päiväurakan päätteeksi Autokrossi-luokan niukkaan kahden pisteen sarjajohtoon. Porilainen on kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä kiinni myös Supercar- ja SRC-luokkien mitalisijoissa.

– Jo edellisestä, Joensuun osakilpailusta saimme alle hyviä tuloksia ja Jurvaan lähtiessä varauduttiin tiedossa olleeseen helteiseen kisaan. Tosin ihan viime hetkillä ilmaantui kaikenlaista pientä tekniikkamurhetta, mutta kiitos kauden kuluessa isossa roolissa olleiden mainioiden mekaanikkojen, ne saatiin ajoissa selätettyä, Rajala kertasi.

Tasaisen Autokrossi-luokan finaalissa kuudenneksi ajaneen ja SM-pisteissä kärkeen nousseen porilaisen pistejahti SRC-luokassa sen sijaan mureni harmittavaan sähköhäiriöön.

– SRC:ssä mestaruus alkaa olla menetetty, mutta muut mitalisijat ovat mahdollisia. SuperCareissa tilanne on jännittävän tiukka tulevia osakilpailuja ajatellen, arvioi lajin kuninkuusluokan neljänneksi ja sarjakakkoseksi Botniaringillä ajanut Rajala.

– Seuraavassa Kouvolan osakilpailussa taso tulee nousemaan entisestään ja semifinaalipaikatkin ovat piukassa, sillä SuperCarien kilpailu ajetaan myös RallyX Nordic -sarjan osakilpailuna. Mukaan tulee kymmenkunta EM- ja MM-tason ajokkia, mutta  yritetään sielläkin tosissaan eikä anneta periksi, pohtii kesällä jokamiesluokassakin SM-pronssille ajanut ja uransa 46. SM-mitalisijan urakoinut autourheilun monitoimimies.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 24.-25. elokuuta Kouvolassa huipentuen Honkajoella 14. syyskuuta ajettavaan kauden finaalikilpailuun.

Teksti: RajalaRX tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross