Jäärata-ajo 18.03.2018

Joni-Pekka Rajala jääradan Suomen mestariksi kahdessa luokassa

Joni-Pekka Rajala saavutti kuudennen Suomen mestaruutensa jäältä Kuusamon finaalissa. Kuva: Joni-Pekka Rajalan Tiedotus

Autojen jääradan SM-sarjan päätösosakilpailu järjestettiin lauantaina Kuusamon Torankijärven jäällä. Porin Joni-Pekka Rajala saavutti Super Saloon -luokkien mestaruudet sekä vakio- että erikoisliukueste-luokissa. 

Joni-Pekka Rajala teki nappisuorituksen Kuusamon finaalissa. Mies voitti sekä Super Saloon vakioliukuesteet että Super Saloon erikoisnastat -luokat ja vei samalla molempien luokkien Suomen mestaruudet nimiinsä. Miehellä on nyt yhteensä kuusi jääradan Suomen emstaruutta.

Super Saloon vakioliukuesteet -luokan SM-hopeaa saavutti Kuusamossa toiseksi Porsche 911 -kilpurilla ajanut Konneveden Mika Liimatainen ja SM-pronssia kuittasi Toyota Starletin puikoissa  Puolangan MK/UA:n Juho Väisänen, joka jäi vai pisteen Liimataisesta.

Mika Liimatainen saavutti Super Saloon vakioliukuesteet -luokan SM-hopeaa. Kuva: Mika Liimataisen Tiedotus

Super Saloon erikoisnastat -luokan Rajala ajoi täydellisen kauden saavuttaen kolme voittoa kolmesta. SM-hopealle ylsi Toyota MR2:lla kisannut Emil Westman ja SM-pronssia kuittasi BMW M3:lla Juha Sillanpää.

– Vakioliukuesteiden lähtö oli tosi tasainen, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen sain hyvän etumatkan ja pääsin karkuun. Pitkien piikkien eka kierroksen ajan (Emil) Westman roikkui kannoilla, mutta onnistuin karistamaan miehen kannoilta, tuore Suomen mestari Rajala toteaa.

– Koko kilpailu meni murheitta, kiitos Saarnin Mikan ja muun huoltoporukan. Kiitos myös kaikille tukijoille ja kannustajille, tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, Rajala jatkoi.

RC SuperCar 4WD -luokan mestariksi kruunattiin täyden pistemäärän kaudelta kerännyt Panu Mertala, SM-hopeaa kuittasi Niko Korhonen ja kolmanneksi ylsi Ari-Pekka Niemi.

RC SuperCar 4WD erikoisnastat -luokkaa dominoinut Matti Santti nappasi mestaruuden ennen Niko Korhosta ja Veli Nisulaa.

 

Kaikki tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo