Rallicross 23.04.2016

Joni-Pekka Rajala Beetlellä rallicrossin EM-sarjaan – nähdään myös Autokrossissa

Viime vuonna rallicrossin EM-sarjassa neljänneksi ajanut Joni-Pekka Rajala jatkaa tälläkin kaudella Euroopan radoilla, mutta tarjoaa myös kotimaiselle yleisölle viihdettä Autokrossi-luokassa. Datsun Finn –autolla ajava Rajala odottaa kauden alkua innoissaan.

– Tätä kautta ennen olen SM-sarjassa ajanut SuperCar- ja SRC-luokkaa, mutta nyt vuokrasin Ford Escortin Henri Haapamäelle SRC:hen. Itselläni on nyt alla Datsun Finn, joka on lasikuituja vaille valmis viivalle, Rajala kertoo.

Rajala uskoo pystyvänsä taistelemaan kärkisijoista, mutta myöntää vastuksen Autokrossi-luokassa olevan kova.

– Luokassa on aika paljon takamoottorisia Toyota MR2:sia, joilla on enemmän lähtövoimaa, joten pikkuisen ehkä annetaan starteissa tasoitusta. Täytyy olla tarkkana lisälenkkitaktiikoiden kanssa, että pystyn sitten tarvittaessa hyödyntämään ne kunnolla, Rajala sanoo.

Rallicrossin EM-sarjassa Rajala jatkaa Per Eklundin vetämässä Eklund Motorsport -tiimissä, mutta auto vaihtuu Saabista Volkswagenin Beetleen.

– EM-sarjasta haetaan ehdottomasti jälleen menestystä. Viime vuonna oltiin sarjassa neljänsiä, joten mitaleista lähdetään taistelemaan, Rajala vakuuttaa.

Moni saattaa pohtia, onko sekä SM- että EM-sarjan ajaminen yhtä aikaa järkevää ja riittääkö keskittymiskyky molempiin sarjoihin, mutta Rajala torppaa spekulaatiot suoralta kädeltä.

– Aivan varmasti pystyn keskittymään ja molemmissa sarjoissa mukana oleminen helpottaa ajotuntuman ylläpitoa huomattavasti. Viimekin vuonna ajoin Hyvinkäällä kolmessa eri luokassa ja siinä pysyi kyllä hyvin hereillä ja lataus päällä, Rajala naurahtaa.

EM-sarjassa on odotettavissa myös hienoja vastustajia.

– Ranskan osakilpailussa päästään todennäköisesti ajamaan Sebastien Loebin kanssa, joten iskussa täytyy olla, Rajala lisää lopuksi.

Teksti Sami Kolsi
Kuva Joni-Pekka Rajala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross