Rallicross 22.08.2018

Joni-Pekka Rajala ajamassa kahdeksanteen rallicrossmestaruuteensa

Rajala, Haapamäki vai Perttula. SRC-luokan tiukka mestaruustaistelu ratkeaa lauantaina. Kuva: Rajala Motorsport

Rallicrossin SM-sarjassa kahteen mitaliin tähtäävän Joni-Pekka Rajalan tavoite on enää loppusilausta vailla. Kun sarjan viimeinen osakilpailu pyörähtää lauantaina käyntiin Kouvolassa, vain neljä pistettä erottaa SRC-luokan kärjessä olevan porilaisen takana kärkkyvästä Henri Haapamäestä.

Autokrossiluokassa asetelma ratkaisukisaan on vieläkin tiukempi. Juha Rytkösen sinetöityä luokan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, Rajala lähtee tavoittelemaan hopeamitalia tasapisteissä parkanolaiskuljettaja Tero Tukiaisen kanssa.

– Kovatasoinen ja vaativa kausi tulee kyllä saamaan arvoisensa päätöksen, kun voittajaa voi vain arvailla ja jännitys säilyy loppuun saakka, toteaa kohti kahdeksatta rallicrossin suomenmestaruuttaan ajava Joni-Pekka Rajala.

– Itselläni ennakko-odotukset ovat hyvät. Sitä onko SRC:n tämän vuoden mestarin nimi Haapamäki, Rajala vai nyt kolmantena oleva Mika Perttula, en lähde veikkaamaan. Se selviää vasta lauantain viimeisessä lähdössä.

– Kouvolan rata on ehdottomasti yksi suosikeistani ja kalusto on valmiina kisaan. Toivotaan, että se pelittää loppuun saakka. Nyt on vain yritettävä kaikkensa.

Jos SRC:n voitosta on odotettavissa ankaran tasainen taistelu, tulee se olemaan sitä myös miteltäessä autokrossin hopeamitalista.

– Viime kisassa auton tekniikkamurheet häiritsivät, mutta siitä huolimatta lopputulos oli hyvä ja nyt Tukiaista vastaan tullaan ajamaan täysillä, sanoo toistaiseksi viimeiseen autokrossiluokan kisaansa starttaava Jonttu Rajala.

– Auto on tosiaan jo vaihtanut omistajaa. Tiedä vaikka olisi luokan vaihto edessä, tuumaa porilaiskuljettaja.

Teksti: Tiedotus RajalaRX

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross