jokamiehenluokka 23.08.2017

Jokkiksen joukkuemestaruutta tavoittelemaan 33 joukkuetta

Kahden edellisen vuoden voittaja Kauhajoen UA:n SMA & Tierakenne Team saa taas numerokseen ykkösen. Kuva: Hanaa-lehti / Hannu Tamminen

Kovia taistoja kahden päivän ajan on tarjolla JM-SM Liigassa 26.-27.8. Kokemäen Risten radalla. Mukana jokamiesluokan joukkuekilpailun mestaruutta ja kunniaa tavoittelemassa on tällä kertaa 33 joukkuetta.

Joukkueet ajavat alkulohkonsa lauantaina, ja jokaisesta lohkosta kaksi parasta jatkaa sunnuntain semifinaaleihin. Tällöin joukkueita on 12. Näistä kuusi jatkaa finaaliin, jonka panoksena on joukkueiden SM-titteli.

Risten radalle on kesän aikana tehty parannuksia. Päällystettyä osuutta on lisätty ja radan pohjia muutenkin kunnostettu. Tavoitteena on tarjota kahden päivän ajan kelpo areena arvokisaa varten.

Tapahtuma käynnistyy toki jo perjantaina, jolloin halukkaat joukkueet voivat hoitaa kaluston katsastuksen. Varsinainen kilpailu käynnistyy lauantaina kello 09.00. Suunniteltu päättymisaika on 19.30.

Sunnuntain avaa Maamme-laulu kello 9.45. Semifinaalivaiheessa on keskellä tauko. Semifinaalin ja finaalin välissä on 60 minuutin tauko, jolloin finaalijoukkueet esitellään yleisölle. Finaalien suunniteltu alkamisaika on kello 15 ja mestari on selvillä kello 18.

Viime vuoden finaalikuusikosta vain Karvian joukkue puuttuu leikistä. Kovimmat kuljettajat viime vuosien ajalta on taas rekrytoitu eri joukkueisiin. Kauhajoki luottaa tuttuun rosteriinsa ja Noormarkullakin on tutut kasvot. Marcus Grönholmin manageroima Team GRX on kerännyt vahvistuksia eri puolilta Suomea. Mukana ovat esimerkiksi Juha Rytkönen ja Miko Simonen Savonmaalta. Itse pomo ei tällä kertaa ole miehistössä.

Numerolla 27 ajava Konnekuljetus Team on iskuvalmiina hyvällä ja kokeneella porukalla. Mukana ovat Marko Matikainen, Sami Haukka, Juha-Pekka Mattila, Petri Laitinen, Jukka Turpeinen, Timo Ruoppa, Juho Sutinen, Kari Hautala ja Mika Liimatainen. Tämän joukkueen menestys ei olisi yllätys.

Lisätietoa: www.kokeua.net

Teksti: Kare Asp

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka