jokamiehenluokka 03.04.2017

Jokamiehenluokan yleisen luokan aluemestaruuskilpailut starttaavat Laitilan Krouvinummelta

Tulevana sunnuntaina Laitilassa on luvassa kovaa jokkistaistoa. Kuva: JM-Motormedia

Tulevana sunnuntaina 9.4. Laitilan Krouvinummen radalla ajetaan TUA JM-jokamiehenluokan kansallinen kilpailu sekä yleisen luokan aluemestaruuskilpailu. Luokkia on 4: yleinen, naiset, nuoret sekä EVK (etuveto-kardaani). Kilpailijoita on tänäkin vuonna saatu mukaan hyvä määrä, sillä yli 140 kilpailijaa on ilmoittautunut lähtöviivalle. Kilpailutapahtuman ensimmäinen startti on klo 11.00 ja vauhtia, moottoriurheilun tunnelmaa sekä lentävää soraa saadaan seurata tiiviissä aikataulussa aina noin klo 17:00 asti.

Jokamiehenluokka eli Jokkis on harrastajamääriltään suurin autourheilulaji. Jokkis on edullinen kilpa-autoilu luokka, jonka suhteellisen vapaat tekniset säännöt mahdollistavat kilpailussa käytetyn auton rakentamisen lähes kaikista siviililiikenteessä käytettävistä autoista.Luokalle ominainen piirre on, että kilpailuun osallistuvat autot ovat sääntöjen mukaan myyntivelvoitteen alla. Näin ollen kilpailun jälkeen käytävässä ostotarjousmenettelyssä autot ovat kaikkien kilpailijalisenssin ja lajitutkinnon omaavien harrastajien ostettavissa. Mukaan kilpailemaan pääsee jo sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta, suoritettuaan ensin JM-tutkinnon. Radat ovat pääosilta soraratoja, joita on hieman alle sata. Kilpailuja järjestetään vuosittain noin 100 eri puolilla maata ja osallistujamäärät vaihtelevat 50 kuljettajasta aina yli 400 kuljettajan mammuttikilpailuihin.

Laitilan Krouvinummen radalla sunnuntaina ajettavan TUA JM -jokamiehenluokan kilpailun lipun hinta on 8 € (käteismaksu) ja järjestävä seura, Turun Urheiluautoilijat ry, haluaa koko perheen mukaan tarjoamalla alle 12-vuotiaille aikuisen seurassa saapuville lapsille ilmaisen pääsyn seuraamaan tapahtumarikasta autourheilukilpailua. Vauhdikas kilpailu ajetaan säässä kuin säässä ja komeat autojen kommellukset ovat jokamiesluokalle ominainen piirre. Tulkaa kilpailupaikalle ajoissa ja varatkaa perheen pienimmille kuulosuojaimet. Omia eväitä ette välttämättä tarvitse, sillä nälkäisiä palvelee kuuluisa TUA JM buffetti. Tervetuloa nauttimaan jokkiksen tarjoamasta rennosta ilmapiiristä!

Turun Urheiluautoilijat ry järjestää tänä vuonna myös M8-SM-pienoisautokilpailun, joka ajetaan Jyrkkälän pienoisautoiluradalla 17.6.

www.turunua.net
www.facebook.com/turunua
www.instagram.com/turun_ua
https://twitter.com/Turun_UA

Teksti: Patrick Rupponen / Turun Urheiluautoilijat ry Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka