jokamiehenluokka 22.08.2016

Jokamiehenluokan joukkuemestaruus ratkaistaan Honkajoella

SMA & Tierakenne joukkue, vasemmalta joukkueenjohtaja Tero Luuri sekä kuljettajista Sami Rinta-Koski, Juha Perälä ja Ville Kujala. Kuva: Jani Nieminen

Jokamiehenluokan yksi suurista kilpailuista on joukkuekilpailu, JM SM-Liiga. Tämä kilpailu ajetaan tänä vuonna 27.-28.8. Honkajoella Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa. Tapahtuman järjestää Noormarkun Urheiluautoilijat/ Moottorikerho.

Mukana Honkajoen tapahtumassa on peräti 34 joukkuetta. JM SM-Liigan idea on se, että joukkueet voidaan koota eri seurojen kilpailijoista. Joukkueet on jaettu kuuteen eri lohkoon, josta karsitaan 12 joukkuetta sunnuntaille. Suomen mestaruudesta ajavat lopuksi kuusi parhaiten menestynyttä joukkuetta.

Marcus Grönholm mukana joukkueineen

SM-Liigassa on luonnollisesti mukana kaikki Suomen lajin parhaat kuljettajat. Oman panoksensa tämän vuotiseen kilpaluun tuo rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm. Grönholmin Team MGR:ssä ajaa hänen lisäksi poikansa Niclas sekä monia lajin menestyneitä ajomiehiä. Grönholmin joukkue on näin ollen varsin varteen otettava, kun SM-mitaleja ratkoaan.

Suomen mestari puolustaa titteliään

Viime vuoden Suomen mestariksi ajoi SMA & Tierakenne Team. Mestaruusporukka on puolustamassa titteliään myös tänä vuonna. Joukkueenjohtaja Tero Luuri on luottavainen menestykseen.

– Olemme mukana lähes samalla porukalla. Vain kaksi kuljettajaa vaihtui tälle vuodelle. Autot ovat valmiina ja niitä on kellotettu Honkajoen radalla. Mestaruutta puolustetaan täysillä, mutta vastassa on kovia joukkueita, Luuri toteaa.
Joukkue ajaa Kauhajoen Urheiluautoilijoiden nimissä.

Jännitystä riittää loppuun asti

Takavuosina Suomen mestaruus on ratkaistu vasta ihan viimeisissä lähdöissä. Itsekin kilpailussa joukkueenjohtajana toimiva Taito Tommila on Noormarkun seura-aktiivi ja tietää kilpailun luonteen.

– Todellinen yleisölaji. Kahden päivän aikana tapahtuu paljon ja nopeasti. Pesämäen rata-alue on kehittynyt edelleen, joten yleisölle on tarjolla hyvät olosuhteet kilpailulle, Tommila toteaa.

Raskaskonehuolto J-P Rajala JM SM-Liiga kilpailu alkaa lauantaina klo 9.00 ja sunnuntaina klo 10.00. Pesämäen rata sijaitsee osoitteessa Vanha Maantie 237 Honkajoki.

Kilpailun aikana online tulospalvelu toimii osoitteessa: www.jokkis.net/online2/index.php
Joukkueiden kokoonpanot: www.autourheilu.fi/uutiset/jm-sm-liiga-2016-3.8.2016

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka