Cross Country 30.04.2019

Jo seitsemän eri kansalaisuuden kuljettajia VGN-starttilistalla

Vesivehmaa Grand National kerää satoja kuljettajia Vesivehmaan lentokentän maastoihin. Kuva: VGN Tiedotus.

Suomen suurin cross country -kilpailu, Vesivehmaa Grand National ajetaan 25. – 26. toukokuuta Vesivehmaan lentokentän ympäristössä. Tänä vuonna kilpailusta tulee kansainvälisempi kuin koskaan, sillä mukaan on ilmoittautunut nyt jo kuljettajia seitsemästä eri maasta: Liettuasta, Tshekistä, Virosta, Norjasta, Venäjältä, Ruotsista sekä Suomesta.

Kilpailun varsinainen ilmoittautuminen sulkeutuu Sunnuntaina 19. toukokuuta. Kilpailun sponsori 24MX-verkkokauppa arpoo 2 kappaletta 100 euron lahjakortteja kaikkien kuskien kesken, jotka ovat ilmoittautuneet 19.5. mennessä.

Kilpailuun on toki mahdollista myös jälki-ilmoittautua, mutta se tarkoittaa sitä, että jälki-ilmoittautuneiden kuljettajien lähtöpaikka on merkittävästi huonompi, sillä he starttaavat kilpailuun joukon hänniltä.

– Tänä vuonna reittiä on hieman pidennetty ja nyt se tulee olemaan noin 20 kilometriä. Tänä vuonna kilpailun sujuvuuteen on panostettu sekä alueelle tuotu lisää nähtävää sekä koettavaa. Samaan aikaan lentokentällä on käynnissä muun muassa FHRA-kiihdytyskilpailut, Hyötyajoneuvonäyttely, moottoripyöräkokoontumisajot sekä mopo-miitti. Olen erittäin otettu siitä, että jo nyt kisaan on ilmoittautunu kuljettajia jopa seitsemästä eri maasta, kertoo tapahtuman promoottori Juuso Pulliainen.

– Nyt alamme päästä sille tasolle, joka jo tapahtumaa luodessa meillä oli mielessä, eli suuri osa alan harrastajista samaan paikkaan samana viikonloppuna. Olen erittäin iloinen myös siitä, että olemme saaneet alan ulkopuolisia tahoja kiinnostumaan tapahtumastamme ja varsinkin FHRA:n kiihdytyskilpailut ovat erinomainen lisä tapahtumaamme, joka nyt siis yhdistää moottoripyörä- sekä auto-fanit ympäri Suomen.

VGN:ssä kilpaillaan niin Eurooppa Cupissa kuin SM-sarjassa, mutta myös lukuisille eritasoisille harrastajille löytyy luokkansa. Kuva: VGN Tiedotus.

Moottoripyörille tänä vuonna uutuutena on tuotu pari- sekä joukkueluokat, joihin esimerkiksi kaverien tai työporukan on helppo osallistua vaikka samalla pyörällä. Suuren palautteen johdosta olemme ottaneet mukaan myös ATV-luokan.

VGN:ssä on tänä vuonna mukana myös ATV-luokka. Kuva: VGN Tiedotus.

VGN-moottoriurheiluviikonloppu vietetään Lahden pohjoispuolella, Vesivehmaan lentokentällä. Leirityminen kilpailualueelle on sallittu.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
www.nordicsportevent.fi

Teksti: VGN Tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country