Ralli 01.03.2020

JMK Ralli soraa ja jäätä, vain lumi puuttui

Joonas Lindroos vei kotikisansa ylivoimaisesti ja johtaa maksimipisteillä nuottisarjaa. Kuva: Marko Kyöstilä.

Reilun 15 asteen pakkanen toivotti kilpailijat tervetulleiksi F-rallisarjan toiseen osakilpailuun JMK-ralliin karkauspäivänä. Yleensä niin lumisessa Jämsässä ei juuri lunta nähnyt kuin Himoksen rinteillä.

Suurin osa reitistä oli sorapintainen, mutta kovaksi jäätynyt. Renkaat joutuivat koville ja etukäteen oli kova huoli myös pölystä, mikä ei lopulta muutamaa tapausta lukuun ottamatta muuttanut sijoituksia.

Yleiskilpailussa nuotti-luokan Joonas Lindroos oli ylivoimainen.

– Haastavat olosuhteet olivat Jämsässäkin, mutta hieno päivä siitä tuli. Suurin murhe oli aamun turvatarkastus, kun jouduttiin tulemaan narun nokassa, Lindroos selvitti.

Komean kisan ajanut Jarkko Ojala nousi kakkoseksi ennen Anssi Valkosta. Kun Juha Paavilainen kiristi neljänneksi, juhlivat Bemarit neloisvoittoa.

Viidenneksi ja pikkuluokan voittoon ajoi Toni Jalava.

Pistetilanne, nuotti:

1) Joonas Lindroos 60
2) Jaakko Ollikkala 44
3) Toni Jalava 41
4) Markus Hellström 37
5) Mika Rantasalo 34

Koljoselle kauden toinen voitto

Joonas Lindroosin tapaan nelivetoisten luokassa saatiin kauteen tuplavoittaja, kun Juha Koljonen vei voiton 11,9 sekunnin erolla toistamiseen kakkoseksi ajaneeseen Pekka Karjalaiseen. Kolmas oli hallitseva mestari Jari Puntanen.

– Päätettiin hyökätä tauon jälkeen ja onneksi hyökättiinkin, sillä toinen eturengas tyhjeni päätöspätkällä ja päästiin juuri ja juuri maaliin, Koljonen huokaisi.

Pistetilanne, nuotti 4-veto:

1) Juha Koljonen 40
2) Pekka Karjalainen 36
3) Jari Puntanen 16
4) Jarmo Honkanen 16
5) Timo Partanen 14

Yleinen Häkkiselle

Avauskisassa epäonnistunut Marko Häkkinen korjasi erehdyksen ja ajoi yleiseen luokkaan pohjat kaikille neljälle pätkälle. Silti toistamiseen kakkoseksi ajanut Juha-Pekka Suuronen jäi vain 6,2 sekuntia. Kolmas oli ison luokan voittaja Petri Pousi ennen Markku Artjokea.

– Olipa tiukkaa sekuntitaistelua loppuun saakka ja onneksi menestys tällä kertaa kääntyi eduksemme. Vaikeaa oli pidon kanssa, tyytyväinen Häkkinen maalissa sanaili.

Pistetilanne:

1) Juha-Pekka Suuronen 54
2) Juha Högström 47
3) Petri Pousi 44
4) Ville Puumala 41
5) Marko Häkkinen 37

Kytölä palasi käskijäksi senioreissa

Seitsenkertainen seniorimestari Kari Kytölä otti paikkansa sarjaykkösenä ajamalla voiton 42,6 sekunnin erolla avauskisassa keskeyttäneeseen Kai Mäkelää, joka voitti pikkuluokan. Kolmas oli Jari Nurminen ennen tänä vuonna 72 vuotta täyttävää Jarmo “Pappa” Mustosta, joka kuittasi kolmanneksi parhaat pisteet.

– Onhan tästä hyvä jatkaa kesää kohti. Keli oli raaka renkaille, mutta selvittiin tänään ilman myöhästymisiä, naurahti Kytölä.

Pistetilanne, seniorit:

1) Kari Kytölä 58
2) Lasse Hirvijärvi 47
3) Jarmo Mustonen 42
4) Henri Tuomisto 40
5) Esa Kohtamäki 36

Jorvala onnistui vihdoin

Juuso Jorvalan karmea epäonnen putki katkesi vihdoin junioreissa. Jo viime kisassa Jorvala oli avauskisan nopein. Tällä kertaa auto kesti loppuun saakka ja nuorukainen ajoi voittoon 27,5 sekunnin erolla avauskisan ykköseen Tomi Huttuseen. Kolmas ja ison luokan paras oli Markus Mäkitalo ennen Roope Uuraista.

– Kyllähän tämä tuntuu tosi hyvältä pitkän tekniikkamurheputken jälkeen. Hieno oli kisa ja hienoa saada pistetili auki, Jorvala nautiskeli.

Pistetilanne, juniorit:

1) Tomi Huttunen 57
2) Esa Hutri 45
3) Roope Uurainen 39
4) Juuso Jorvala 30
5) Kim Norrkniivilä 29

Jorvalalle myös Tulokas-Cupin voitto

Juuso Jorvala oli ylivoimainen myös Tulokas-Cupissa, sillä toiseksi ajanut Vili Liukkonen jäi reilun minuutin.

Pistetilanne, tulokas-cup:

1) Kim Norrkniivilä 15
2) Mikko Vahanne 15
3) Juuso Jorvala 10
4) Jaakko Lahtinen 10
5) Vili Liukkonen 9

Santala ja Koskela tasa-aikaan F-Rally Trophyssa

VW Polo -kuskit Kim Santala ja Toni Koskela ottivat tiukan matsin voitosta F-Rally Trophyssa. Maalissa kaksikko oli tasa-ajalla, mutta voittajaksi leivottiin Santala, sillä hän oli avauspätkällä 0,9 sekuntia Koskelaa nopeampi. Kolmanneksi ajoi Kangasniemellä voittanut Jani Laaksonen. V1600-luokan voitti jälleen Sami Vepsä.

– Todella hieno kisa ja kokemus. En ole koskaan ennen ajanut piikkipyörillä soralla, kyllä tykkäsin, Santala fiilisteli.

Pistetilanne, F-Rally Trophy:

1) Jani Laaksonen 27,78
2) Toni Koskela 26,66
3) Sami Vepsä 23,33
4) Riku Rantasalo 18,89
5) Kim Santala 16,67

Seuraava F-rallisarjaa ajetaan 6.6. Orimattilassa.

Tulokset ja sarjatilanteet

Teksti: Jorma Mikkola, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli