jokamiehenluokka 19.04.2019

JM Talvimestaruuden voitolla käynnistynyt Anne Rytkösen kausi jatkuu kesäkilpailuissa

Anne Rytkönen valmistautuu kohta alkavaan jokkiksen kesäkauteen. Kuva: Toni Ollikainen

Nyt viikonloppuna ajettava Kupla-Kuhmut avaa Anne Rytkösen jokkiksen kesäkauden. Viivalla onkin huikeat 58 naista, joten kisa tulee olemaan kova. Siellä onkin hyvä mitata vauhtia seuraavaa isompaa tavoitetta varten, vappuna kun ajetaan Vetelissä perinteinen Asfalttikunkku. Asfalttikunkussa Annella onkin alla toissavuoden auto, millä hän silloin toi voiton kotiin.

Tutulla autolla ajaminen on jokamiesluokassa harvinaisempaa, koska autot vaihtuvat tiuhaa tahtia. 21-vuotiaalla Annella on nuoresta iästä huolimatta kuitenkin jo useamman vuoden kilpailukokemus alla, mikä auttaa sopeutumaan nopeasti erilaisiin autoihin. Hän ajoi ensimmäisen kilpailun jo 14-vuotiaana ja ennen sitäkin kokemusta oli tullut kartinginautolla, mopolla ja muilla harjoitusautoilla ajamisesta. Ajaminen kulkee suvussa, Annen vanhemmat ovat harrastaneet myös autourheilua ja veli Juha kilpaillut myös useammassa eri lajissa.

– Autourheilussa parasta on yhteisöllisyys, mikä oman kokemuksen kautta ainakin jokkiksessa on ihan uskomaton. Yhdelle kun tulee ongelmia, on yhtäkkiä varikkopaikka täynnä auttavia käsiä ja apua saa aina. Uusia tuttavuuksia tulee jatkuvasti ja kilpakumppanitkin kannustavat toisiaan, Anne kertoo.

Vetelin jälkeen seuraava isompi kisa on suomenmestaruuskilpailut Karvialla kesäkuussa. SM-kisaan varattu auto on ollut hallissa jo muutaman kuuden ja siihen on remontoitu moottori ja vielä laitetaan alusta kuntoon.

– Iso kiitos Jimille moottorin korjauksesta. Alustaremonttiin auto lähtee vielä yhdelle Suomen parhaimmista tekijöistä, Harjun Antille. Sen jälkeen pääsee testaus- ja kellotuspuuhiin reippaasti ennen kisoja, niin saa ajotuntumankin kohdalleen, mikä tässä lajissa on tietysti hieman harvinaisempaa, Anne kiittelee.

Suunnitelmissa on valikoida vielä muitakin kilpailuja kesän mittaan kisakalenteriin, syksyllä kun todennäköisesti kausi päättyy hieman normaalia aiemmin ulkomaan opiskelijavaihdon vuoksi.

Teksti: Noora Saarinen / Naiset autourheilussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka