jokamiehenluokka 19.08.2017

JM SM -Liigakilpailu Kokemäellä 26.-27.8.

Jokamiehenluokka on säilyttänyt asemansa Suomen suosituimpana autourheilumuotona vuodesta toiseen. Kuva: Jani Tamminen

Kokemäen Urheiluautoilijat järjestää elokuun viimeisenä viikonloppuna Risten radalla jokamiesluokan liigakilpailun, jossa ratkaistaan lajin joukkueiden Suomen mestaruus.

Risten rataa ja rata-aluetta on kunnostettu suomenmestaruuskisaa varten laajalti. Muun muassa asfalttia on lisätty ennen maalia olevaan kaarteeseen ja radan pinta on kokonaan uudistettu soralla ja savella. Rata on tehty kestämään kisa, jossa startteja on lauantaina yli 140 ja sunnuntaina yli 80.

Kilpailuun ilmoittautui 33 joukkuetta eri puolilta Suomea. Kilpailijoita on mukana lähes 330. Viime vuoden kultamitalisti Kauhajoen UA:n SMA & Tierakenne Team, hopeajoukkue Maanrakennusliike Siitonen Team Noormarkun MK/UA:sta ja pronssille ajanut EMSC:n joukkue ovat myös mukana.

Kokemäen UA:ta kisassa edustavat joukkueet Team Kuhmuset ja Team Koivukari. Tämä on ensimmäinen kerta liigahistoriassa, kun Kokemäeltä on mukana kaksi joukkuetta.

JM-Liigassa kerätään pisteitä joukkueelle. Jokainen saavutettu piste on tärkeä. Voidaankin sanoa, että jokainen lähtö on kuin finaalilähtö. Kilpailu on intensiivistä ja tapahtumia riittää. Yleisölle kisa tarjoaa jännittävää autourheiluviihdettä.

Lauantaina 33 joukkuetta ajaa kuudessa lohkossa. Jokaisesta lohkosta kaksi parasta eli yhteensä 12 joukkuetta jatkaa sunnuntain finaalikarsintaan. Kahden finaalikarsintalohkon jälkeen finaaliin selviää kuusi parasta. Näistä joukkueista yksi kruunataan päivän päätteeksi mestariksi.

Saadaanko tänä vuonna upouusi Suomen mestari vai ottaako kruunun joku vanhoista konkareista? Se selviää Risten radalla elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 9 ja sunnuntaina klo 10.

Jokamiehenluokan joukkuekilpailu, JM SM kaasutellaan viikon päästä.

Teksti: Sinikka Aatrakoski

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka