Ralli 19.08.2016

Jesse Turusen tavoitteena mestaruus SM4- luokassa

Jesse Turunen. Kuva: Jani Salonen

SM- rallin kausi 2016 on kääntymässä loppuosuudelle, kun sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Turun seudun vauhdikkailla teillä. Jesse Turuselle kilpailu on nousemassa sarjatilanteen kannalta huomattavaan rooliin, sillä hyvällä pistepotilla Joensuulainen vahvistaisi merkittävästi mestaruustavoitettaan luokassa SM4. Turunen starttaa reitille kärkimiehenä, eikä tapansa mukaisesti lähde spekuloimaan kisastrategian tiimoilta.

– Nilkka suorana ja nuottiin luottaminen, niillä tulosta lähdetään hakemaan. Tilanne on kuitenkin hieman erikoinen, koska nyt ei todellakaan tarvitse painaa riskirajoilla. Mutta eipä taida onnistua sellainen varmisteleva ajo, kun kesän testikisassa Autoglym rallissa päästiin todella mahtavaan vauhtiin. Sellaista hurmosta haluaisin jatkaa, ajollisesti kaikki on nyt kohdillaan.

Itsevarmuutta huokuva Turunen myöntää, että Joonas Lindroosin pois jääminen kilpailusta helpottaa hänen urakkaansa huomattavasti. Turunen kuitenkin ennakoi Esa Ruotsalaisen laittavan sellaisen näytöksen pystyyn jo perjantaina, ettei miehen vauhtiin ilman riskejä ole asiaa. Ehkä sittenkin pitäisi miettiä sitä kuuluisaa kisastrategiaa, mutta voittojen makuun päästyään ei vähempi miehelle kuulosta enää kelpaavan. Lauantai iltana nähdään, kuinka pistepotti muuttui Turusen ja Ruotsalaisen välillä.

SM4- luokan pistetilanne on Turun SM ralliin lähdettäessä kärkikolmikon osalta seuraavanlainen:

1. Jesse Turunen 87,50 p.
2. Esa Ruotsalainen 58,50 p.
3. Joonas Lindroos 43,00 p.

Teksti ja kuva: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli