Ralli 02.09.2019

Jesse Turuselta suvereenia hallintaa SM4-luokassa

Jesse Turunen (oik.) ja Kari Kallio hallitsivat SM4-luokkaa Laitilassa. Kuva: Taneli Niinimäki

Varovaisin toivein Laitilan SM-ralliin lähtenyt Jesse Turunen saavutti tavoitteensa ja ajoi vakuuttavaan SM4-luokan voittoon länsirannikon haastavilla teillä.

 Tämä voitto tuli tarpeeseen ja kyllä tätä fiilistä on kaivattu, toteaa epäonnesta pitkin kautta kärsinyt Turunen.

Joensuulaisen kisapäivä lähti käyntiin tunnustellen. Aamun avannut Neittamon erikoiskoe rajoitti pahimpia menohaluja ja liukkauden tuoma epävarmuus näkyi kellossa. Turunen päättikin avauksen jälkeen keskittyä nauttimaan ja siirsi sarjatilanteen pois mielestään. Rentous tuli ajamiseen ja tämän jälkeen tuloskunto oli murskaavaa. Maalissa eroa toiseksi tulleeseen Sami Korvolaan oli yli kaksi minuuttia, ja Turunen kirjautti nimiinsä päivän jokaiselle erikoiskokeelle pohja-ajan.

– Auto toimi, miehet toimi, nuotti toimi. Silloin tulos on tällainen. Ei minkäänlaisia murheita, mistä pitäisi tilittää.

Tyytyväisyys kuultaa Joensuulaisen äänestä, sillä voiton turvin mies otti jälleen mestaruustaiston omiin käsiin. Kiveen hakattua menestyminen ei kuitenkaan ole ja Turunen tunnustaa, ettei Laitilan tuloksen myötä tule jäädä pilvilinnoihin.

– Käsittääkseni vain voitolla ajetaan mestaruuteen, joten peli on vielä täysin auki. Sitä ei ikinä tiedä, minkälaisen suonenvedon nämä muut kuljettajat voivat päätöskisassa saada, päättää Turunen.

Teksti: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli