Ralli 18.06.2019

Jesse Turunen palautti mestaruustaiston käsiinsä SM4-luokassa

Hondan vauhti ei riittänyt voittotaistoon Seinäjoella. Kuva: Hannu Rainamo.

Seinäjoen SM-ralli tarjoili Jesse Turuselle tunteiden vuoristorataa. SM4-luokan voittoa janonnut Turunen joutui toteamaan kilpakumppaninsa nopeammaksi ja tekniikkamurheiden sävyttämä alun jälkeen mies päätyi ottamaan mahdollisimman hyvän pistepotin kotiin viemisiksi.

– Vaikka meillä oli tekniikkamurheita heti alkuun, niin sen taakse en asetu. Vauhtia ei vain ollut tarpeeksi näille teille. Alkuasukkaat menivät maisemaan, eikä tämän parempaan nyt pystytty, toteaa Turunen.

Turusen mainitsemat tekniikkamurheet liittyivät auton vaihteistoon. Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin päälle jumittaneella kakkosvaihteella. Nippusidepatentti korjasi tilannetta hetkellisesti, mutta perjantain päättäneellä erikoiskokeella vika pääsi uusiutumaan. Näistä huolimatta Turunen katsoi, että voittotaistoon on vielä mahdollisuus ja lauantain tavoite oli selkeä: yötauolle johdossa tulleen Jari-Matti Tiilikan päänahka.

Tiilikan vauhti oli lauantaina pätkillä kuitenkin liikaa ja Turunen joutui toteamaan, miten kello kävi hänen kannaltaan väärään suuntaan.

Lisää mietinnän aihetta antoi luokkajohtaja Sami Korvolan keskeytys, sillä sen myötä Turuselle jäi mahdollisuus palauttaa mestaruusjahti omiin käsiin. Näin ollen varmat pisteet houkuttivat siinä määrin, että Turunen päätyi kartanlukijansa Kari Kallion kanssa minimoimaan riskit sekä “varmistelemaan” SM4-luokassa toisen sijan.

– Kyllä me työnnettiin tosissaan loppuun saakka, mutta ei siitä enää hyötyä ollut. Eli kai me sitten varmisteltiin pisteet kotiin, naurahtaa Turunen.

Jesse Turusen mestaruushaaveet vaativat osakisavoittoja jatkossa. Kuva: Hannu Rainamo.

Turusen matka rallin SM-sarjassa jää nyt kesätauolle. Tilanne on sinällään kutkuttava, sillä seuraavista osakilpailuista miehen on otettava voitto, mikäli aikoo mestaruuden saavuttaa.

Turusen seuraava etappi on MM-rallin yhteydessä ajettava vetomieskilpailu ja sieltä miehen odotukset ovat selkeät. Kaksi kertaa aiemmin kilpailuun osallistunut Turunen on päättänyt kisansa Päijälän erikoiskokeelle kummallakin kerralla. Tällä kertaa mies lupaa, ettei niin käy. Se varmistetaan ottamalla autoon mukaan vaikka ripakopallinen vetoakseleita.

Teksti: Jani Salonen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli