Ralli 08.06.2016

Jesse Turunen kärkipaikalta kesäkauteen

Kuva Jani Salonen.

SM4- luokassa kilpaileva Jesse Turunen taistelee kärkisijoista viikonloppuna ajettavassa SM- Rallin kesäavauksessa. Rallybaron tiimissä ajava Turunen on kevään aikana keskittynyt auton kunnostamiseen ja nyt Honda civic Type R on miehen mukaan huippuiskussa.

– Monenmoista vikaa on selätetty ja auton oma moottori saatiin korjattua ajokuntoon. Tahkollahan meillä oli käytössä lainakone, joten nyt koen tehosuhteen olevan tasaisempi kanssakilpailijoihin nähden. Pellin alla pauhaa noin 250 hv ja sillä pitäisi pysyä menossa mukana. Myös testikilometrejä on kertynyt ja niistä saatiin positiivinen kokemus sopivan rengaskuvion löydyttyä.

Turusen debyytti kausi SM- sarjassa on sujunut ennakko-odotuksia paremmin. Talvikaudelta kaksi voittoa yhden keskeytyksen rinnalla. Se on vähäisen nuottikokemuksen omaavalle miehelle yllätys. Ilmaiseksi näitä tuloksia ei kuitenkaan ole saatu, sillä haltuun otettu kärkipaikka oli kovan työn takana,

– Kun taistelee kirkkaimmasta Lindroosin kaltaisen kuljettajan kanssa, niin siinä ollaan jo riskirajoilla ja kaikki on mahdollista. Ulosajoa en pelkää, jalka suorana teen kaiken minkä pystyn ja sen ansiosta ollaan kartturini Kari Kallion kanssa tässä tilanteessa. Keltaisilla ovinumeroilla lähdetään matkaan, kyllä niistä pyritään kynsin ja hampain pitämään kiinni. Mielenkiinnolla odotan miten epäonnesta pitkin kautta kärsinyt Ruotsalainen tulee antamaan painetta yhdessä Lindroosin kanssa. Se nyt ainakin on varmaa, etteivät helpolla minua päästä, naureskelee Turunen kisatunnelmia kysyttäessä.

SM4- luokan pistetilanne kärkikolmikon osalta:
1. Jesse Turunen 62,50 p.
2. Joonas Lindroos 43,00 p.
3. Esa Ruotsalainen 40,50 p.

Teksti ja kuva: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli