Ralli 29.08.2019

Jesse Turunen jännittävistä asetelmista Laitilan SM-ralliin

Jesse Turunen (oik.) ja kartturi Kari Kallio hakevat voittoa Laitilan SM-rallista. Kuva: Jani Salonen

Viikonloppuna nähdään jälleen kovaa taistoa Ralli SM -sarjan SM4-luokassa, sillä mestaruudesta haaveileva Jesse Turunen koittaa kääntää mollivoittoista kurssiaan kohti A-duuria. Turusen matkaan on kauden aikana mahtunut murheita, ja näiden pohjalta päällimmäisenä ajatuksena on tekniikan kestäminen.

 Kyllä näille kilvanajolaitteille jotain ihmeellistä tapahtuu, kun numerolaput liimataan oviin. Saman tien alkaa ilmestyä outoja ääniä ja muuta epäilyttävää, hymähtää Turunen.

Huolimatta miehen puheissa huokuvasta epäilyksestä, Turusen saldo kesän kilpailuista on ollut komeaa katsottavaa. Kaksivetoisten voitto Vetomiehissä ja Tengtools -sprintissä kertovat iskukyvystä, johon Honda-kuljettaja kykenee. Erityisesti jälkimmäinen kisa sai miehen tyytyväiseksi, sillä ero kisan nopeimpaan oli vain puolen sekunnin luokkaa. Turunen ajoi siis kaksivetoisella autolla nelikoiden vauhtia.

– Valmistelukisaan olen kyllä tyytyväinen, kaikki toimi moitteettomasti ja ukkokin tuntui olevan auton kanssa samoilla linjoilla. Sen pohjalta on hienoa lähteä kohti Laitilaa, toteaa Turunen.

Laitilan SM-rallista Turunen ei paineita suostu ottamaan, mutta tietoisuus pakkovoitosta antaa kilpailuun oman mausteensa.

– Vain voittamalla saadaan pidettyä mestaruushaaveet omissa käsissä, joten taas ajetaan voitosta. Näinhän tässä on pitkin kautta jo tehty, päättää Turunen.

Teksti: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli