Ralli 16.01.2017

Jesse Turunen Hyundai i20 R5 -autolla rallin SM-sarjaan

Jesse Turunen kisaa kaudella 2017 Hyundain väreissä. Kuva: Jesse Turusen tiedotus

SM4-luokan hallitseva Suomen mestari Jesse Turunen tulee starttaamaan rallin SM-sarjaan Hyundai i20 R5-autolla.

Jesse Turuselle kilpailukausi rallin SM-sarjassa tuo mukanaan isoja muutoksia. SM4-luokan hallitsevalle suomenmestarille siirtyminen nelivetoisiin on totta ja sen myötä joensuulainen saa eteensä uudenlaisen haasteen.

– Hyvällä tärinällä on tutustuttu nelivetoisten kilpa-autojen maailmaan ja testikilometrejä on kertynyt jo mukavasti. Nyt täytyy vain pitää jalat maassa, että saisimme alkukaudelta napsittua mahdollisimman paljon pisteitä isojen poikien seassa.

Turusen puheista on aistittavissa, kuinka suurin odotus kohdistuu kevättalvelle. Silloin tapahtuu merkittäviä suomalaisessa rallimaailmassa, kun Suomeen odotetaan pohjoismaiden ensimmäistä R5-luokiteltua Hyndai i20 ralliautoa. Hyundai Motorsportin asiakaskäyttöön suunnattua autoa on ollut kehittämässä muun muassa Kevin Abbring, joka ajoi autolla debyyttivoiton Rallye du Varussa huimalla erolla muihin. Se kertoo potentiaalista, mitä autolta voidaan odottaa osaavissa käsissä. Suomessa huhupuheet ovat liittäneet Turusen osaavat kädet jo pitkään Hyundain ralliohjukseen, nyt ne realisoituvat ja mies voi myöntää tilanteen todeksi. Turunen istuu yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa Rallybaron tiimille tilattuun autoon.

Ennen Hyundain käyttöönottoa Turunen taittaa matkaa Subaru Impreza WRX Sti -autolla. Tämä ei Turusen menestystavoitteita himmennä, Subarun iästä huolimatta ensituntuma on osoittanut kilpa-auton nopeaksi ja luotettavaksi. Turunen kokee sen palvelevan tarkoitustaan erinomaisesti kokemuksen ja pisteiden keräämisessä. Miehistön kausi kattaa kaikki seitsemän osakilpailua ja ensimmäinen koitos on napapiirillä Arctic Rallissa 26-28.1.2017.

Teksti: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli