Ralli 13.03.2017

Jesse Turunen ajoi Hyundain R5-debyytin Tahkon SM-rallissa

Jesse Turunen vauhdissa Hyundai 10 R5 -autolla. Kuva: Jani Salonen

Suomalaisessa autourheilussa käännettiin uusi sivu, kun Jesse Turunen talutti Tahkon SM-rallissa viivalle uuden Hyundai i20 R5 -ralliauton. Odotukset olivat korkealla niin Rallybaron tiimissä kuin Hyundain Alzenaun Motorsport -yksikössä, sillä kilpailu oli Hyundaille ensimmäinen lumisissa olosuhteissa.

Kilpailureitti SM Tahko rallissa oli sekoitus kovavauhtista tietä yhdistettynä pieneen sekä tarkkuutta vaativiin osuuksiin. Turusen kokemus näistä oli positiivinen ja mies oli aamun ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien tavoite vauhdissa.

– Luottoa ja uskallusta täytyy saada lisää, isoilla osuuksilla tullaan kärjen vauhdissa mutta pieni ja tekninen tie vaatii vielä lisää kokemusta, Turunen toteaa ajostaan.

Huolimatta pienestä epävarmuudesta, Turunen sijoittui SM Tahko rallissa yleiskilpailun viidennelle sijalle. Sitä voidaan pitää merkittävänä saavutuksena niin Rallybaron tiimille, Hyundai motorsportille kuin miehelle itselleenkin.

Monipuolinen reitti antoi kattavan kuvan auton kilpailukyvystä ja Turusen fiilis paketista on positiivinen kokonaisuutta katsoessaan: tuntuma auton luotettavuudesta on korkealla ja mies pitää Hyundaita voittaja-autona. Vauhtia jäi vielä reserviin ja se hyödynnetään kesäkauden kisoissa, joissa Turunen lupaa saalistaa kartanlukijansa Kari Kallion kanssa podium paikkaa.

Teksti: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli