Maarata 11.03.2019

Jesse Mustonen valmiina kauteen 2019

Jesse Mustonen on toipunut viime vuoden loukkaantumisesta. Kuva: Tomi Nevanperä, Must One's Racing Team

Must One’s Racing Teamin Jesse Mustonen on päässyt ajan kanssa ja huolella valmistautumaan tulevaan kilpailukauteen. Viime kauden katkaissut onnettomuus on ollutta ja mennyttä ja varkautelainen ratalajiässä uhkuu ajohaluja kauden alla.

Talven harjoittelu on ollut monipuolista ja sujunut hyvin. Mies lähtee kauteen 2019 elämänsä kunnossa.

– Hyvin treenit on sujunut, hyvän sykkeen olen tekemiseen saanut. Treeneihin on kuulunut hiihtoa, kuntosalia ja jäällä ajoa speedwaypyörällä. Espanjassa olin viikon reissun ajamassa motocrossia, kertaa Mustonen harjoitteluaan.

– Kyllähän se aluksi vähän jännitti, että miten lähtee kulkemaan, kun alkutalvesta ekakertaa yli puoleen vuoteen nousi speedwaypyörän selkään. Hyvin se meni. Eihän tuolla jäällä ajamisella ole sinällään mitään tekoa kesällä ajamisen kanssa, mutta ajotuntuma oli tärkein ja sai vähän ravisteltua itseään.

Viime vuoden lopulla yksi Mustosen suurimmista tavoitteista täyttyi, kun Puolan Nice-liigaa (1. divisioona) ajava latvialainen Lokomotiv Daugavpils otti yhteyttä ja sopimus seurassa ajamisesta syntyi. Tämän kuun lopussa edessä on harjoittelua uuden joukkueen kanssa sekä testiotteluita puolalaisia joukkueita vastaan. Uuden haasteen Mustonen ottaa innolla vastaan.

– Hienoa on päästä ajamaan Lokomotiviin. Nyt nähdään, miten kyyti riittää. Sarja on todella kovatasoinen. 25. päivä homma starttaa ja viikon aikana on useampi testiottelu. Niissä pitää onnistua, jotta ansaitsee paikkansa ajavassa kokoonpanossa. Yhden unelman täyttymys se on, jos siihen liigaan pääsee vakiokokoonpanoon ajamaan, kommentoi Jesse hieman varovaisesti.

– Yksi täysin uusi speedwaypyörä on tulevaan kauteen hankittu. Kaksi muuta pyörää on lähes ajamattomia. Kaikkiaan kolme pyörää on käytössä Puolan sarjaa varten.

Jesse Mustonen nähdään sekä maarata- että speedway-radoilla. Kuva: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Toinen suuri haaste kohta alkavalla kaudella on maaradan MM-sarja, jonne kansainvälisen moottoripyöräurheilun kattojärjestö FIM Mustosen nimesi. Viiden osakilpailun sarja alkaa 30. toukokuuta Saksan Herxheimissä. Sarja päättyy 22. syyskuuta Hollannin Rodenissa. Tavoitteet ovat kovat, mutta täysin realistiset.

– Jatketaan siitä, miten viime kausi alkoi. Avauskisassa olin neljäs. Nyt pitää saada ehjä kausi ajettua. Podiumpaikkoja pitää pystyä ajamaan. Lähellä on oltu monta kertaa. Nyt ne paikat palkintopallilla pitää ajaa. Ja jos siihen pystyy, niin silloin MM-mitalikin on lähellä.

– Minimitavoite on olla sarjan loppupisteissä seitsemän parhaan joukossa. Silloin pääsee automaattisesti mukaan seuraavan kauden sarjaan. Maaratapyörät ovat iskussa, kalustosta ei menestys jää kiinni, toteaa varkautelainen jämäkästi.

Kotimaan kisoista Mustosen päätavoitteena ovat henkilökohtaiset SM-finaalit speedwayssa ja maaradalla. Molemmista vain voitto kelpaa Mustoselle.

– Muiden kisojen osalta niin kotimaassa kuin ulkomailla katsotaan, miten kalenteri lähtee muodostumaan.

Must One’s Racing Teamin kilpailumenestystä ja toimintaa voi seurata myös tiimin sivuilta: facebook.com/mustonesracingteam

Teksti: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata