Maarata 12.01.2018

Jesse Mustonen tavoittelemaan maaradan MM-mitalia: ”Ei mikään mahdottomuus”

Jesse ja Appe Mustonen juhlistivat kautta 2017 Suomen Moottoriliiton palkintogaalassa Lahden Sibeliustalolla. Kuva: Nita Korhonen

Varkauden Jesse Mustonen yllätti hienoilla tuloksillaan kansainvälisillä areenoilla kaudella 2017. Nuorukainen lunasti itselleen paikan maaradan MM-sarjaan, jonne lähtee nyt tavoittelemaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitalia.

Must One´s Racing -tiimin Jesse Mustonen saavutti viime vuonna Saksan Berghauptenissa ajetussa maaradan MM-karsinnan finaalissa kolmannen sijan ja lunasti paikan täksi kaudeksi MM-sarjaan.

– Mitalia lähdetään hakemaan ja toivottavasti pysytään ehjänä heti alusta pitäen, ettei anneta pojille etumatkaa, Mustonen tiivistää kauden tavoitteensa.

Taso maaradan MM-sarjassa on kuitenkin kova, eivätkä kärkisijat ole helposti saatavilla.

– Etenkin top-viisi on kova, mutta luulen että sinne on hyvät mahdollisuudet, kun olen niitä kuskeja kuitenkin pystynyt voittamaan osakilpailuissa aina tasaisin väliajoin. Tulisi vain tasaisuutta ja onnistuisi siellä, niin ei se mikään mahdottomuus olisi. Olen tyytyväinen, jos säilytän paikkani ensi vuodelle, eli olen kahdeksan joukossa, mutta tavoite on nousta mitalisijoille, yhdeksänneksi loukkaantumisen myötä MM-sarjassa vuonna 2017 jäänyt nuorukainen toteaa.

Jesse Mustonen (oik.) ajoi ilmiömäisen huippusuorituksen Saksan Berghauptenissa maaradan MM-karsinnassa. Kuva: Jesper Veldhuizen

Jessen veli Appe Mustonen sen sijaan koki kolauksen viime vuonna, kun pahaan saumaan sattunut sairastuminen pilasi tämän vuoden suunnitelmat.

– Oma tavoitteeni oli päästä myös mukaan MM-sarjaan, mutta mahatauti vei koko tiimin pois karsinnoista, joten nyt ole ei paikkaa kaudelle 2018, Appe harmittelee.

Mies aikoo kuitenkin ajaa tällä kaudella enemmän kuin viime vuonna, jolloin hän keskittyi toimimaan veljensä taustavoimissa sekä työskenteli Varkaus Racing Teamin Youth Academyn parissa.

– Jesse ja vuoden tulokkaaksi valittu Viljami (Lappi) sekä muut juniorit tekivät viime vuonna huipputulosta maailmalla. Me panostettiin vähän enemmän juniorityöhön ja muiden tukemiseen ja siihen olen tyytyväinen. Edelleenkin autan muita siinä missä pystyn, mutta tarkoitus olisi nyt myös ajaa enemmän.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata