Maarata 05.06.2016

Jesse Mustonen ajoi jatkoon MM-maaradalla

Varkautelainen Jesse Mustonen ajoi todellisen jättisuorituksen sunnuntain vastaisena yönä Ranskan St Macairessa ajetussa maaradan MM-karsinnassa. Mustonen ajoi kovassa seurassa ja haastavissa olosuhteissa kolmanneksi. Näin Mustonen varmisti paikkansa 31. heinäkuuta Ranskan La Reolessa ajettavassa MM-karsintojen finaalissa Challengessa.

Mustosen kilpailu sujui alusta asti vakuuttavasti. Viidestä alkuerästä mies keräsi yhden erävoiton ja kolmen kakkossijan siivittämänä 15 pistettä. Se riitti komeasti semifinaaleihin.

Semifinaalissa nuori varkautelainen näytti, mikä hän on miehiään ja kukisti siihen mennessä lyömättömän ranskalaisen Mathieu Tresarrieun. Näin paikka viiden parhaan finaalierässä oli varma.

Finaalissa Mustonen oli hollantilaisen Romano Hummelin perässä toisena kunnes ihan erän lopussa Mathieu Tresarrieu pääsi ohi. Kolmas sija finaalissa nosti miehen pisteet 21 ja se riitti upeaan kolmanteen sijaan. Kilpailun jälkeen mies oli luonnollisesti tyytyväinen mies.

– Ihan mahtava kisa. Kaikki sujui erinomaisesti. Pyörä pelasi täydellisesti ja ajaminen sujui tosi hyvin. On kyllä huikee fiilis, hehkutti Mustonen tyytyväisenä.

– Treeneissä vielä ajattelin, että tästä tulee pitkä päivä, mutta kyllä sitä kisassa pääsi hyvin mukaan vauhtiin ja rytmiin. Aika starttipainotteinen kisa oli. Pääsääntöisesti startista kärkeen päässyt voitti erän, ohittaminen ei ollut tällä radalla helppoa. Omat startit sujui hyvin. Ei ne nyt mitään huippustartteja ollut, mutta riittäviä, niin kuin tuloksestakin näkee, myhäili mies tyytyväisenä.

Kilpailun voittajaksi ajoi lopulta Hummel, joka kukisti uusintaerässä Tresarrieun. St Macairesta 7+1 jatkaa heinäkuun 31. päivänä Ranskan La Reolessa ajettavaan Challengeen.

Tulokset St Macaire:

 1.  Romano Hummel Hollanti 26+4
 2.  Mathieu Tresarrieu Ranska 26+3
 3.  Jesse Mustonen Suomi 21 (2,4,3,3,3,4,2)
 4.  James Wright Iso-Britannia 19
 5.  Stephane Tresarrieu Ranska 17
 6.  Josef Franc Tsekki 15
 7.  Hynek Stichauer Tsekki 13
 8.  Theo di Palma Ranska 12
 9.  Alessandro Milanese Italia 7
 10.  Gaetan Stella Ranska 7
 11.  David Pfeffer Saksa 6
 12.  Rodney McDonald Australia 6
 13.  Lars Zandvliet Hollanti 2
 14.  Jens Benneker Saksa 2
 15.  Jeremy Coste Lescoul Ranska 1
 16.  Anthony Chauffour Ranska 0Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata