Maarata 27.08.2017

Jesse Mustonen ajoi jatkoon ja MM-sarjaan 2018

Jesse Mustonen ajoi ilmiömäisen huippusuorituksen Berghauptenissa. Kuva: Jesper Veldhuizen

Varkauden Jesse Mustonen oli tänään kovan haasteen edessä, kun maaradan MM-karsintojen finaali, Challenge, ajettiin Saksan Berghauptenissa. Jatkopaikka oli tarjolla vain kolmelle parhaalle, joten huippusuoritusta vaadittiin. 

Mustonen oli koko kilpailun jäätävän kovassa vireessä. Alkueristä mies keräsi kahden erävoiton ja kolmen kakkossijan myötä 17 pistettä. Se riitti neljänteen sijaan ja komeasti semifinaalieriin.

Semifinaalissa Mustonen ajoi toiseksi kokeneen ruohorataketun Saksan Bernd Dienerin vanavedessä. Pisteitä tässä vaiheessa komeasti 20 ja paikka viiden parhaan finaalierässä.

Finaalissa Mustonen ajoi Tsekin Josef Francin ja Dienerin jälkeen kolmanneksi. Yhteensä pisteitä 22 ja edessä oli hermoja raastava uusintaerä kolmannesta sijasta ja viimeisestä jatkopaikasta Hollannin nuorta tähteä Romano Hummelia vastaan.

Uusinta vesittyi alkuunsa, sillä kilpailussa jalkansa loukannut hollantilainen ajoi ritsaan ja tuli hylätyksi. Näin varkautelainen ruohorataässä sai pokata paikan sekä podiumilla että MM-sarjassa ensi kaudella.

Kilpailun jälkeen mies oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Hieno päivä, ei kai sitä muuta voi todeta. Tavoite oli ajaa jatkoon ja se saavutettiin, niin onhan tämä hienoa. Nyt näytin, että kuulun MM-sarjaan enkä minnekään muualle, Mustonen kommentoi tyytyväisenä.

– Kilpailu sujui hyvin. Tosin toisessa erässä loukkasin polveni. Pyörä otti pitoa ja hyppäsi pystyyn ja alas tullessa polvi osui maahan semmoisella voimalla, että polvisuoja meni poikki. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut, mies toteaa.

– Tiimi on mahtava. Eritoten velipoika Apelle nostan hattua, tosin niin korkealle en pysty nostamaan, mitä pitäisi. Upeaa työtä ja pitkiä päiviä pyörien kanssa. Apella on tänään synttärit, joten tässä oli nyt Apelle synttärilahjaa, Mustonen hymähtää.

Kilpailun voittajaksi ajoi Tsekin Josef Franc, joka on ollut viime aikoina hurjassa vireessä. Toiseksi ajoi kilpailun vanhin kuljettaja Bernd Diener ennen Jesseä.

Jesse Mustonen selvisi kunnialla Saksan Berghauptenissa. Kuva: Jesper Veldhuizen

Tulokset:

1. Josef Franc Tsekki 26
2. Bernd Diener Saksa 25
3. Jesse Mustonen Suomi 22+3 (4,3,3,4,3,3,2+3)
4. Romano Hummel Hollanti 22+T
5. Jerome Lespinasse Ranska 14
6. Stephan Katt Saksa 13
7. Hynek Stichauer Tsekki 12
8. Jörg Tebbe Saksa 11
9. Andrew Appleton Iso-Britannia 9
10. David Pfeffer Saksa 7
11. James Wright Iso-Britannia 6
12. Dave Meijerink Hollanti 4
13. Gaetan Stella Ranska 3
14. Anders Mellgren Ruotsi 2
15. Max Dilger Saksa 2
16. Sebastian Alden Ruotsi 1
17. Danny Maassen Saksa 1

Teksti: Tomi Nevanperä / Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata