Rallicross 11.04.2018

Jesse Kallion EM-taival käynnistyy tutulta radalta – “Kyllä se helpottaa ja auttaa todella paljon”

Jesse Kallio aloittaa viikonloppuna rallicrossin EM-kauden Espanjasta. Kuva: SET Promotion

Rallicrossin EM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. Super1600-luokan kuusi osakilpailua käsittävässä sarjassa nähdään mukana myös suomalaisväriä, kun RX Academyn viime kauden mestari Jesse Kallio lähtee hakemaan menestystä suomalaisen SET Promotion -tiimin väreissä.

Vaikka rallicrossissa kilpailukausi tunnetusti vasta keväällä käynnistyykin, niin Jesse Kalliolla, 18, on jo nyt takanaan varsin kiireinen alkuvuosi. Helmi-maaliskuussa Kallio osallistui Ruotsissa ja Norjassa ajettuun RX Academyn talvisarjaan voittaen siinä mestaruuden. Maalis-huhtikuussa kalenteri on puolestaan täyttynyt testiajojen merkeissä neljällä eri radalla Ranskassa.

– Kaikin puolin odottavaiset ja hyvät fiilikset, kun kausi lähestyy. Meillä on hyvät testit takana, on saanut ajaa paljon ja tuntuma sekä autoon, että omaan ajamiseen on hyvä. Valmistautumiseen on panostettu paljon ja pyritty kaikki tekemään mahdollisimman hyvin, että olisi valmis kun kausi käynnistyy. Ettei tulisi ailahteluja suoritustasossa kauden aikana. Täysin valmiina ollaan, Kallio vakuuttaa pari päivää ennen EM-sarjan kauden avausosakilpailua.

Viime kaudella Kallio ajoi ensimmäistä kertaa järjestetyn RX Academy -sarjan mestaruuteen ja siitä palkinnoksi Hyvinkään Urheiluautoilijoiden kuljettaja sai kaluston, sekä suomalaisen SET Promotion -tiimin palvelut tämänvuotiseen EM-sarjaan ja Super1600-luokkaan. Laaja testiohjelma ennen tulevaa kauden avausta oli siinäkin mielessä Kalliolle tärkeä, että kalusto tänä vuonna on erilainen kuin millä Kallio viime vuonna RX Academyssa kilpaili.

– Ensisijaisesti testattiin jousitusta ja sitten tietysti lähtöjä, lähtö on kuitenkin tärkeä osa tätä lajia. Kokeiltiin monenlaisia juttuja ja katsottiin dataa, että mikä auttaa mihinkään, sekä kuljettajan näkemyksiä siitä, että miten auto käyttäytyy ja miten sitä voisi tehdä paremmaksi, Kallio taustoittaa.

Kallion mukaan kevään aikana ajetut testit sujuivat hyvin.

– Kaikki meni niin kuin pitikin. Auto on nyt mieleinen ja saatiin lähdöt onnistumaan hyvin. Tasaisia kierroksia ja ei tullut mitään vastoinkäymisiä.

Vuonna 2014 rallicrossissa kilpailemisen aloittanut Kallio myöntää, että nyt lähestyvä kauden avaus eroaa aiemmista vuosista kaikin puolin.

– Totta kai, kun kaikki on nyt ammattimaisempaa ja on todella osaava tiimi ympärillä, niin kyllähän fiilis on erilainen kuin aiempina vuosina, kun kauden startti on lähestynyt. Testit ovat ennen kaikkea auttaneet tosi paljon ja on sitä kautta varma fiilis kauden alla.

Vaikka Kalliolla käynnistyykin nyt vasta uran ensimmäinen täysi kausi ulkomailla ja EM-sarjassa, niin kauden avausosakilpailun näyttämö Barcelonassa on kuitenkin entuudestaan tuttu. Vuonna 2016 Kallio osallistui Espanjan EM-osakilpailuun ajaen samaisessa Super1600-luokassa heti debyytissään hienosti neljänneksi. Kallion mukaan tutusta radasta on nyt äärimmäisen suuri hyöty.

– Kyllä se helpottaa ja auttaa todella paljon. Tottakai siinä menee pari kierrosta, että pääsee rytmiin, mutta pystyy kuitenkin heti ensimmäisistä harjoituksista ottamaan kaiken irti, kun ei tarvitse rataa opetella, Kallio sanoo.

Super1600-luokassa avausosakilpailussa mukana nähdään 25 kuljettajaa 12 eri maasta. Kallio sanoo, että suurin osa osallistujalistan nimistä on tuttuja ja mukana on kuljettajia, joilta löytyy menestystä näistä kekkereistä aiemmilta vuosilta. Tämän enempää Kallio ei kuitenkaan ajatuksiaan tuleviin vastustajiin tässä vaiheessa uhraa, vaan kaikki keskittyminen on suunnattu omaan tekemiseen. Tavoitteet kauden avausosakilpailuun ovat korkealla.

– En ole miettinyt sitä, että ketä siellä on vastassa. Keskityn vain omaan tekemiseen ja pyrin tekemään asiat mahdollisimman hyvin. Tiedän, että pystyn olemaan finaalissa ja hyvällä sijoituksella. Huippusijoitusta lähdetään hakemaan, siihen tähdätään, Kallio päättää.

 

Kallion kilpailukausi EM-sarjassa 2018

13.04.-15.04. Barcelona, Espanja
27.04.-29.04. Montalegre, Portugali
07.06.-10.06. Hell, Norja
30.08.-02.09. Loheac, Ranska
14.09.-16.09. Riika, Latvia
12.10.-14.10. Buxtehude, Saksa

Teksti: Jari Hotti, Jesse Kallio Racingin tiedottaja

Jesse Kallio valmiina rallicrossin EM-sarjaan ”Toivottavasti pääsen podiumille”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross