Rallicross 10.10.2017

Jesse Kallio RX Academyn voittoon ja kiinni 2018 EM-sarjaan

Jesse Kallio (oik.) pääsi tapaamaan kuun vaihteessa vuoden 2017 rallicrossin maailmanmestari Johan Kristofferssonin. Kuva: RX Academyn tiedotus

Tämän vuoden alussa rallicrossin RX Academy -valmennusohjelmaan kiinnitetty kilpa-autoilija Jesse Kallio on vuoden 2017 RX Academyn kiistaton voittaja. Palkintona hän saa RX Academyn ja SET Promotionin tukeman ja täysin rahoitetun paikan kauden 2018 rallicrossin EM-sarjaan, Super1600-luokkaan, tai vaihtoehtoisesti huomattavan avustuksen RX2-sarjassa ajamiseen.

RX Academy -valmennusohjelman tarkoituksena on vauhdittaa nuorten lahjakkaiden rallicrosskuljettajien tietä kohti maailman huippua. Akatemian kilpailijat ajoivat identtisillä Renault Clio Cup RX -autoilla. Viisi osakilpailua sisältävä RX Academy ajettiin osana Rallicross SM -sarjaa, ja voittajalle on luvassa huomattava, 100 000 – 200000 euron arvoinen kannustin EM-sarjaan.

RX Academyn voitto tuo taloudellisen tuen lisäksi mukanaan myös muunlaista arvokasta tukea. Kallio matkasi syys-lokakuun vaihteessa Saksaan rallicrossin MM-osakilpailuun tapaamaan RX Academyn mentoreina toimivia Reinis Nitissiä, Andreas Bakkerudia ja Topi Heikkistä sekä tutustumaan SET Promotionin tiimiin, jossa hän tulee ensi kaudella ajamaan.

Lisäksi Kallio pääsi tapaamaan lajin maailmanmestareita, kuten 2016 ja 2017 voittajat Mattias Ekstrom ja Johan Kristoffersson, sekä pääsi tutustumaan MM-sarjan menoon ja meininkiin.

– Oli mahtava viikonloppu. Opin paljon tulevaa kautta ajatellen ja odotan nyt entistäkin innokkaampana ensi vuotta, Kallio kommentoi.

RX Academyn toiminta jatkuu taas 2018, jolloin tavoitteena on jälleen antaa osallistujille kaikki mahdollinen kokemus, mikä tarvitaan maailman huipulle kipuamiseen, sisältäen niin henkisen valmennuksen kuin lajivalmennuksen, mediataidot sekä henkilökohtaisen PR-toiminnan.

– Teemme paljon työtä sen eteen, että Jesse Kallio saa kaiken mahdollisen irti tästä ansaitsemastaan palkinnosta, ja samaan aikaan kehitämme RX Academyä ja odotamme, että pääsemme pian jakamaan uusia uutisia valmennusohjelman jatkoon liittyen, kommentoi RX Academyä johtava Jussi Pinomäki.

Kuva: RX Academyn tiedotus

Teksti: RX Academyn tiedotus ja Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross