Rallicross 14.02.2017

Jesse Kallio RX Academy -kuljettajaksi 2017

17-vuotias Jesse Kallio on RX Academyn viimeisin kiinnitys. Kuva: RX Academy Tiedotus

Suomalainen kilpa-autoilija Jesse Kallio on nimetty rallicrossin RX Academy -valmennusohjelmaan. 17-vuotias Kallio on kolmas suomalainen ja kaikkiaan kuudes kuljettaja, joka pääsee mukaan tänä vuonna alkavaan ohjelmaan. Kallion meriitteihin kuuluu muun muassa kansallisen rallicross-sarjan voitto vuodelta 2014 Opel Corsalla.

RX Acadamyssa Kallio pääsee ajamaan muiden kuljettajien tavoin Renault Clio Cup RX -rallicross-autolla. Viime vuonna nuori mies liittyi Set Promotionin vahvuuteen ja kun sama taho on nyt myös RX Academyn taustalla, pääsee Kallio jatkamaan tutussa toimintaympäristössä uusilla mausteilla.

Vuonna 2016 Kallio kilpaili kahdessa Rallycross Challenge Europe -sarjan osakilpailussa ja ajoi voittoon Valkenswaardin osakilpailussa Hollannissa sen jälkeen, kun oli debytoinut Maasmechelenissä Belgiassa.

Viime syyskuussa Kallio ajoi ensimmäisen FIA European Rallycross Championship –sarjan osakilpailunsa Barcelonan radalla Espanjassa ja säväytti ensiksi ollen neljäs alkuerien jälkeen ja myös neljäs kilpailun finaalissa. Suorituksen arvoa nostaa se, että Kalliolla oli vastassaan erittäin kokeneet ja taitavat kilpakumppanit, joille hän pystyi laittamaan kampoihin.

Jesse Kallio ottaa nyt RX Academyn myötä seuraavan askeleen rallicross-urallaan ja askeleen kohti tavoitettaan ajaa tulevaisuudessa rallicrossin MM-sarjassa. Tällä kaudella Kallio ja muut valmennusohjelman kuljettajat pääsevät jo tavoittelemaan palkintona olevaa, täysin rahoitettua ajokautta Euro RX Super1600 -kategoriassa vuodelle 2018.

– Jessellä on paljon taitoa ja potentiaalia tässä lajissa. Hän osoitti huikeat kykynsä viime vuoden syksyllä Barcelonan Euro RX -debyytissä ja voitto myös Rallycross Challenge Europe -sarjassa kertoo paljon nuoren miehen osaamisesta. Olemme iloisia saadessamme Jessen joukkoomme muiden taitavien nuorten lisäksi, kertoo akatemiaa vetävä Jussi Pinomäki.

#47 Jesse Kallio (FIN)

Ikä: 17
Ura: Kallio on harrastanut muun muassa peltoautoilua jo kuuden vuoden ikäisestä lähtien. Ensimmäisen kilpailunsa Kallio ajoi vuonna 2014 ja voitti heti ensimmäisenä vuotenaan Suomen kansallisen rallicross-sarjan mestaruuden. Viime vuonna Super1600-luokkaan siirtynyt Kallio voitti RCE-sarjan Hollannin kilpailun sekä sijoittui neljänneksi EM-sarjan Espanjan osakilpailussa.

Vahvistetut RX Academy –kuljettajat 2017
#7 Kalle Markkanen (FIN)
#22 Sami-Matti Trogen (FIN)
#34 Melhem L. Abed (MEX)
#46 Martins Lapins (LAT)
#87 Troy Dowel (AUS)
#47 Jesse Kallio (FIN)

RX Academy -kalenteri 2017:

27.5. Hyvinkää
17.6. Honkajoki
8.7. Kaanaa
19.8. Jalasjärvi
23.9. Kouvola

Lisätietoja RX Akatemiasta:
Kotisivu: rx-academy.com
Facebook: @RXAcademyOfficial
Instagram: @rxacademyofficial
Twitter: @RX_Academy

Teksti: RX Academy Tiedotus

RX Academylla halutaan luoda rallicrossin maailmanmestareita

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross