Maarata 01.06.2016

Jesse ja Appe Mustonen valmiina maaradan MM-karsintoihin

Must One’s bros. on valmiina maaradan MM-karsintoihin. Jesse Mustonen on tulessa lauantaina Ranskan St Macairessa ajettavassa karsinnassa ja Appe Mustonen seuraavana päivänä Saksan Bielefeldissä. Molemmista karsinnoista 7+1 selviää 31. heinäkuuta Ranskan La Reolessa ajettavaan Challengeen.

Kovassa iskussa oleva Jesse lähtee luottavaisena Ranskan maalle.

– Jatkopaikkaa lähdetään hakemaan ilman muuta. Suuri pettymys on, jos ei jatkoon pääse. Kova haaste kisa on vaikka starttilista ei olekaan yhtä kova kuin Bielefeldissä, toteaa Jesse.

– En ole koskaan St Macairessa ajanut, joten Apen neuvot pyörän säätöihin on kultaakin kalliimpia. Aika speedwaytyyppisesti siellä ajetaan, joten luottavaisena lähdetään, eikä paikka podiumillakaan mahdottomuus ole, päättää Jesse.

Appe ajaa oman karsintansa 1300 km pohjoisempana Bielefeldin 700 metrisellä ruoho-ovaalilla.

– Karsinta on kova, GP-kuskeja vastassa. Ruohorata on aina meille suomalaisille haaste, kun sitä ei täällä oikeen pääse treenaamaan. Lisäksi se on luvannut kovia sateita ennen kisaa, joten rata voi olla aika haastava, toteaa Appe.

– Jatkopaikkaa tavoitellaan, tottakai, mutta hyvin pitää onnistua. Järkevä ajo pitää kuitenkin tehdä. Sittenhän sen näkee, päättää Appe.

Jessen karsinta St Macairessa alkaa lauantaina Suomen ajassa kello 21.30 ja Apen karsinta sunnuntaina kello 14.30. 

Teksti: Tomi Nevanperä
Kuva: apperacing.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata