Maarata 06.05.2016

Jesse ja Appe hyvässä vauhdissa Herxheimissä

Jesse Mustonen on kovassa vireessä. Kuva Tomi Nevanperä.

Varkautelaisten Jesse ja Appe Mustosen hyvä vire jatkui tänään Hexheimissä ajetussa ajetussa maaradan kutsukilpailussa. Herxheimin kilpailu on maailman arvostetuin ja se kerää lajin tähdet kilpailemaan kultaisesta kypärästä.

Alkuerissä veljeksistä parempaa vauhtia piti Appe. Avauserässä kolmas sija ja sen jälkeen kaksi kakkossijaa. Mies selvisi semifinaaleihin kahdeksalla pisteellä ja vauhti oli sitä luokkaa, että finaalipaikka oli ainoa tavoite.

Semifinaalissa rouva Fortuna käänsi kuitenkin Apelle selkänsä. Kun ritsat nousivat niin samalla Apen pyörästä hajosi moottori. Näin hyvä kilpailu sai harmittavan lopun. Apen loppusijoitus 7.

Mutta Jessekään ei ollut pekkaa pahempi. Ennen kilpailua Jesse joutui ajamaan karsintaerän, ei Herxheimiin noin vaan päästä ajamaan. Mutta karsinnan Jesse hoiti tyylikkäästi. Voitto ja paikka kaaviossa oli selvä.

Kahdessa ensimmäisessä erässään mies ajoi kolmanneksi. Viimeisessä alkuerässä tuli toinen sija ja mies otti päänahat Stephan Katt:lta ja Glen Phillipsiltä. Yhteensä seitsemän pistettä riitti semifinaaleihin.

Semissä Jesse taisteli urheasti kolmanneksi ja nyt miehen vauhdin sai todeta liian kovaksi Katt ja Michael Härtel. Yhteensä pisteitä kertyi yhdeksän ja Jesse oli harmittavasti ensimmäinen finaalista pudonnut kuski, loppusijoitus 6.

– Ihan tyytyväinen olen. Toki jäi harmittamaan, että finaaliin ei ihan päässyt. Taso täällä on niin hirvittävän kova, että pieneenkään virheeseen ei ole varaa. Pataan tulee heti. Kovia kuskeja pystyin taas voittamaan ja ohitukset Katt:sta ja Phillipsistä oli makee juttu, kommentoi Jesse.

– Nyt olen pärjännyt myös purevilla radoilla, mikä on erittäin hyvä. Aiemmin en ole ihan parhaimmillani ollut purevilla radoilla. Nyt on saatu hyvä alku kauteen. Reeniä lisää niin täältä tullaan, päättää Jesse.

Appekaan ei ollut kallella kypärin, vaikka kilpailun lopussa onni hylkäsikin.

– Ei tämä huono ollut, hyvä alku on kauteen saatu. Vauhti oli tänäänkin hyvä ja sain kunnon taistelut Tresarrieun (Mathieu) ja Hallin kanssa. Avauserässä Riss vei minua kurvissa niin kauas, että en ehtinyt kärkeä haastamaan vaikka heitä tavoitinkin. Vielä kun saadaan pyörien tekniikka kohdilleen, niin hyvä tulee, tuumaa puolestaan Appe.

Herxheimin kilpailun voittajaksi ajoi viime vuoden MM-hopemitalisti Saksan Erik Riss, joka voitti kaikki ajamansa erät. Hallitsevan maailmanmestarin Jannick de Jongin finaali päättyi rengasrikkoon.

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata