Ralli 31.08.2018

Jere Pensas uskoo vauhdin riittävän Enset SM-rallissa

Jere Pensas luottaa Renault Meganen iskukykyyn Enset SM-rallissa. Kuva: JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan V1600-luokan kärkisijojen kahinat tiivistyvät, kun rallisarja siirtyy syyskaudelle. Edellisessä osakilpailussa Pohjanmaa Rallissa luokkavoittoon kurvaillut laihialainen Jere Pensas uskoo vahtinsa riittävän nyt lauantaina, kun SM-sarjan kuudes osakilpailu päästellään Huittisten ja Sastamalan ympäristössä Enset Rallin merkeissä.

Kaluston, Renault Meganen, puolesta Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi lähtevät ralliin luottavaisin mielin. Kuljettajan kohdalla oli kuitenkin pientä sanottavaa kilpailua edeltävänä torstaina.

– Pientä kuumeentynkää ja flunssaista oloa on ollut päivän parin verran. Tämän hetken olo on kuitenkin ihan siedettävä. Jos olo heikkenee, se varmaan saattaa vaikuttaa ajamiseen, mutta ei nyt murehdita sitä. Otetaan jotakin troppia, niin eivätkö flunssan oireet siitä pehmene, suunnittelee Pensas viikonloppua.

Tulevan rallin tiestö ei vähäisestä rallikokemuksesta johtuen ole Pensaalle tuttua, mutta jonkinlainen mielikuva nuorella miehellä on siitä, minkälainen reitti on selvitettävänä.

– Huittisissa olen ollut ajamassa rallisprinttiä, jonka reitti oli isoa ja nopeaa tietä. Jotakin sellaista kuvittelisin olevan tulossa. Eihän siinä mitään, oli reitti minkälainen tahansa, niin uskon, että löydämme sopivat nuotit kaikkiin paikkoihin, heittää Pensas kokeneen kartturin Saarijärven suuntaan.

Rallikokemuksen karttuessa Pensas on ajanut nousujohteista kautta. Siihen laihialainen tähtää myös tulevan lauantain kahinoissa.

– Olen kauden aikana pitänyt Jani Lahtista vauhdin mittarina. Pystyimme Pohjanmaa Rallissa voittamaan hänet, enkä näe mitään syytä ettemmekö voisi ajaa häntä vastaan myös lauantaina. Riskillä emme kuitenkaan lähde tulosta hakemaan. Yritämme löytää samanlaisen otteen kuin edellisessä rallissa, niin eiköhän siitä hyvä tule, pyöräyttää Pensas.

Pensaan ja Saarijärven sekä kaikkien muidenkin Enset SM-ralliin osallistuvien urakkana on lauantaina klo 10:01 alkavassa rallissa kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy mittaa yhteensä110 kilometriä.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli