Ralli 25.05.2017

Jere Pensas urakoi viikonloppuna rallissa ja rallisprintissä

Jere Pensas. Kuva: JiiVee Korpela

Nuorten luokassa ralleja ja rallisprinttejä kurvailevalla Jere Pensaalla on edessä kiireinen viikonloppu. Lauantaina laihialainen nuorimies hakee täydennystä pistesalkkuun Kaasujalka Rallista Auran seuduilta. Sunnuntaiksi on tiedossa toisenlaista ohjelmaa, kun rallisprintin SM-sarja jatkuu Kauhajoen asfalttisprintillä. Siellä Pensaan kirkas tavoite on kasvattaa pistejohtoaan nuorten luokassa.

Lauantain ralli ja sunnuntain rallisprint on teettänyt lisätöitä Pensas Racingin tiimipäällikölle Juha Pensaalle. Työmaa tallilla oli kesken vielä kisaviikonlopun puolessa välissä, mutta lauantaiksi valmistuu rallikäyttöön rakennettu Renault Megane. Rallisprinteissä käytetty Megane on asfalttisäädöissä valmiina Kauhajoen koitokseen.

– Ainoa järkevä ratkaisu viikonlopun kisaruljanssiin oli rakentaa toinen auto rallikäyttöön. Sprinttiautossa alusta on Raahen kisan jäljiltä valmiiksi asfalttisäädöissä. Se olisi pitänyt muuttaa rallia varten. Rallin jälkeen tulisi turhan raskas yö vaihtaa rallialusta asfaltille sopivaksi, perusteli vanhempi Pensas kahden auton tiimiä.

– Yhden auton kompromissiratkaisuilla Jere tuskin pystyisi tavoitteiden mukaisiin suorituksiin kummassakaan kisassa. Se vaihtoehto, että rallissa tulisi autolle vahinkoja, pilaisi viikonlopun molemmat kisat, Juha tarkensi.

Kaasujalka Ralliin Jere Pensas starttaa vakiokartturin Mikko Pajusen komennossa. Treenikilometrejä pari ei ehdi vedellä ennen rallia.

– Emme ehdi ajaa yhteisiä treenejä. Ajohommat ennen kisaa jäävät varmasti siiihen, että testaan tekniikan toimivuuden kotitilan teillä. Talvirallien takkuilun jälkeen Kaasujalka Rallissa tavoite on ajaa ehjänä maaliin saakka ja kerätä pisteitä, nuorempi Pensas järkeilee.

Nuorten luokan sarjajohtajana Jerellä on sunnuntaina Kauhajoen Aronkylän teollisuusalueella ajettavaan SM-rallisprinttiin kirkas tavoite.

– Viime vuonna samalla alueella ajetusta rallisprintistä on hyvät muistot. Voittoa lähden Kauhajoelta nytkin hakemaan. Auto oli edellisessä kisassa Raahessa hyvissä säädöissä. Niillä mennään ja yritetään kasvattaa pistejohtoa.

Kauhajoen jälkeen SM-rallisprinttien Suomi Cup -luokan ja nuorten Cup -luokan rallien osalta Pensas Racingin kausi jatkuu kesän syyspuolella.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint