Rallisprint 06.03.2019

Jere Pensas starttaa Mikkelin SM-osakilpailuun haastavista lähtökohdista

Jere Pensaalla on lauantaina edessä hikinen työpäivä Mikkelin SM-rallisprintissä. Kuva: JiiVee Korpela

Rallisprintin SM-sarjan V1600-luokan hallitseva Cup-mestari, Jere Pensas, lähtee tulevan lauantain SM-kisaan Mikkeliin haastavista lähtökohdista. Varusmiespalvelusta Kajaanissa suorittava laihialainen ajoi kisa-autollaan, Renault Meganella, edelliset metrit rallisprintin SM-kauden avauksessa Nilsiässä.

– Näin on mennyt. Viime viikonloppuna piti ajaa treenejä, mutta olin kiinni varuskunnassa. Metriäkään en ole ajanut kilpa-autolla viimeisen kisan jälkeen. Perjantaina lähden Kajaanista junalla Jyväskylään ja sieltä hyppään isän kuorma-auton kyytiin. Sillä jatkamme kisapaikalle Mikkeliin. Perstuntuma Relluun pitää saada siinä, kun ajan sen kuormurin lavalta varikkopaikalle, Pensas järkeilee.

Kisaviikolla pientä kuumeentynkää varuskunnassa sairastanut Pensas yrittää löytää Mikkelissä hyvän rytmin heti ensimmäisellä ajokerralla.

– Pitkän ajotauon jälkeen tulee alussa helposti turhaa pumppailua. Yritän lähteä rohkeasti syöttämään heti täysillä. Siinä on tietenkin omat vaaransa, mutta ei muutaman kilometrin reitillä pysty kärkeen, jos ei heti alusta alkaen ole kunnon vauhdissa. Sen kummempia taktiikoita en osaa suunnitella. Lauantain sää ratkaisee paljon, miten kisa sujuu, Pensas povaa.

Kauden avauskisassa luokan toiseksi reippainta vauhtia pitänyt laihialainen uskoo vastuksen Mikkelissä olevan vähintään yhtä kovan, kuin Nilsiän vaativalla reitillä.

– Kyllä ne kaverit jotka avauskisassa olivat molemmin puolin minua, ovat kovia kantoja nytkin. Oskari Heikkinen veti voittoon mahtavan kovaa, eikä Mika Korvola ollut minua paljon hitaampi. Ainakin Korvola pääsi viime viikonloppuna virittelemään vauhtiaan rallissa ja hän tulee Mikkeliin hyvällä ajotuntumalla. Ei auta kun yrittää karkuun näiltä, ja kaikilta muiltakin.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint