Ralli 28.09.2018

Jere Pensas rennolla otteella kauden viimeiseen SM-ralliin

Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi tavoittelevat V1600-luokan mestaruutta viikonloppuna Teijo Talot SM-rallissa. Kuva: Eero Auvinen

Vielä vuosi sitten nuorten puolella ralleja ja rallisprinttejä kurvaillut ja rallisprinttien arvosarjoista mitaleja kahminut laihialainen Jere Pensas on noussut räväkästi kärkikahinoihin myös yleisen luokan puolella. Nyt viikonloppuna rallivuoden finaalissa Turun ja Salon suunnalla laihialainen kamppailee rallin SM-sarjan V1600-luokan Suomi Cup -mestaruudesta.

Rallisprintin SM-sarjasta tämän kauden V1600-luokan mestaruuden voittanut Pensas luottaa nyt viikonloppuna Teijo Talot -rallissa tuttuihin kuvioihin. ”Vanhan” sotaratsun, Renault Meganen, kartturin penkille istuu luottokakkonen Jouni Saarijärvi ja kisa rytmittyy vauhtia nostaen.

– Edellinen kilpailuni oli Leppävirran SM-rallisprint. Nuottien mukaan rallin treenejä en ole ajanut Sastamalan rallin jälkeen. Yleensä olen päässyt rallin rytmiin käsiksi parin ensimmäisen erikoiskokeen aikana. Uskon, että tämä toimii nytkin, kun pääsemme perjantain pätkille. Lähdemme matkaan rennolla otteella voittoa tavoitellen, Pensas toteaa.

Perjantain aikataulun mukaan Pensas Racingin miehistö starttaa illan kolmelle erikoiskokeella hämärän vaihtuessa pimeyteen.

– Lisävaloja olen edellisen kerran tarvinnut rallissa viime talvena. Kun valojen tarpeen ottaa huomioon nuotteja tehdessä, niin uskon, että homma lähtee sujumaan hyvin heti alusta alkaen, Pensas järkeilee.

Pensas ja Saarijärvi lähtevät kauden viimeiseen SM-ralliin V1600-luokan kakkostilalta. Kahdessa edellisessä rallissa luokkansa voittanut pari tietää millä mestaruus on otettavissa.

– Jos voitamme, niin silloin on mahdollisuus mestaruuteen. Jos jäämme toiseksi, niin putoamme kolmanneksi. Voitto on siis tavoite. Sen kun saavutamme, ei tarvitse kisan jälkeen tarkemmin pisteitä laskea, Pensas tarkentaa.

Perjantain kolmen erikoiskokeen jälkeen Teijo Talot -ralli jatkuu lauantaina viidellä erikoiskokeella. Ensimmäiset kilpailijat saapuvat maalipaikalle Salon Astrum-Keskukseen iltapäivällä klo 16:00 aikaan.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli