Rallisprint 02.02.2017

Jere Pensas puolustaa rallisprintin nuorten mestaruutta

Laihian Jere Pensas aloittaa nuorten luokan mestaruuden puolustamisen Kuopion SM-rallisprintissä. Kuva: JiiVee Korpela

Hallitseva rallisprintin nuorten mestari, Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas (17) lähtee puolustamaan titteliään lauantaina, kun rallisprintin SM-sarja käynnistyy Kuopion kupeessa. Maamurrit SM-rallisprintin -nimellä kulkevaan koitokseen on ilmoittautunut 16 nuorten luokan kuljettajaa.

Pensas aloittaa rallisprintin Nuorten Suomi Cup -tittelin puolustamisen haastavista asetelmista. Pensas kilpaili viime viikonloppuna junnujen SM-rallisarjan nuorten luokassa Hankasalmella. Siellä nuorukaisen Renault Megane lähti ilmaviin voltteihin toisella erikoiskokeella. Kaato pakotti Pensaan tiimin nopeisiin ratkaisuihin kesken kiireisen kilpailukauden.

Vuokrakalustolla Kuopioon

Pensas Racingin kaluston ylläpidosta vastaava Juha Pensas teki ratkaisut heti, kun Megane oli alkuviikosta purettuna Laihialla.

– Kaato tuli pahimpaan mahdolliseen rakoon. Autoa ei millään ehditä saada kuntoon ennen Kuopion kilpailua. Seuraava kisa on sitten jo seuraavana viikonloppuna Kemissä junnujen SM-rallin nuorten luokassa. Tunteja venyttämällä saamme oman auton siihen kisaan viivalle, vanhempi Pensas valaisi.

– Onneksi saimme Jerelle vuokra-auton ihan tästä omalta kylältä. Nuorten luokassa kilpaileva Walle Pajuoja ei aja SM-sarjan kilpailuja. Saamme hänen Renault Meganen käyttöön Kuopioon.

Pisteet etusijalla

 Jere Pensas on nollannut ajatukset kaadon jäljiltä. Kuopioon nuorimies lähtee motivoituneena realistisin tavoittein.

– Viime viikonlopun tapahtumia ei pidä enää muistella. Kuopion kisaan keskityn niin kuin kaikkiin rallisprintteihin. Pajuojan auto on samaa merkkiä kuin oma kalusto, mutta varmasti ensimmäisellä kierroksella pitää vähän totutella autoon. Voitto ei kuitenkaan ole päällimmäinen tavoite. Palkintopalli tai siihen tuntumaan takaisi hyvät lähtökohdat kaudelle, Pensas laski.

Vuosi sitten Pensas oli kauden avauksessa kuudes, mutta voitti silti nuorten mestaruuden.

Teksti:  Pensas Racing / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint