Rallisprint 04.05.2017

Jere Pensas puolustaa piikkipaikkaa Raahen rallisprintissä

Nuorten Suomi Cup -luokkaa johtava Jere Pensas puolustaa tonttiaan lauantaina Raahen SM-rallisprintissä. Kuva: JiiVee Korpela

 

Rallisprintin SM-sarja siirtyy kesäkauteen. Kuuden osakilpailun sarjan ensimmäinen asfalttikilpailu kurvaillaan lauantaina Raahen Yritysperän teollisuusalueella. SM-sarjan nuorten Suomi Cup -luokassa kahden talven lumilla ajetun kisan jälkeen piikkipaikalla on laihialainen Jere Pensas. Hallitsevan mestarin tavoite on säilyttää johtopaikka Raahessa.

Pensaan talvikausi oli takkuinen kisapirssin, Renault Meganen, kaaduttua rallin erikoiskokeella. Kesäkauteen laihialainen on päässyt valmistautumaan huolella. Ajettuna on yksi asfalttisprintti Kemoralla.

– Se oli ensimmäinen kerta talven jälkeen, kun pääsin kokeilemaan autoa. Auto toimi Kemoralla hienosti. Kuskista pitää vielä saada vähän enemmän irti kun mennään Suomi Cup -sarjan kisoihin. Uskon, että se onnistuu hyvin kun ajetaan normaaleilla sprinttiradoilla, Pensas avasi.

Kaikki käy

Pensas on joskus aiemmin kilpaillut Raahessa. Hän ei kuitenkaan tiedä onko reitti nyt samanlainen kuin edellisellä kerralla.

– Sitten se selviää, kun reittiin pääsee tutustumaan. En usko, että minulle on ainakaan haittaa, vaikka koko reitti olisi aivan uusi. Olen pärjännyt hyvin niillä radoilla, missä olen ajanut ensimmäistä kertaa. Aivan samalla kaavalla menen kuin ennenkin. Voitto on tietenkin tavoitteena. Yhden pisteen johtopaikkaa pitää saada kasvatettua.

Kevään säät ovat olleet mitä sattuu. Pensas ei ota kuitenkaan paineita millaisessa kelissä Raahen kisa ajetaan.

– Olosuhteet ovat kaikille samat. Tykkään ajaa kuivalla kelillä. Silloin saan itsestä ja autosta kaiken irti. Kylmä ja märkäkin rata sopii, jos sellaista on tullakseen. Tavoitteita mitkään olosuhteet eivät muuta, Pensas järkeilee.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint