Rallisprint 28.02.2017

Jere Pensas nousi rallisprintin piikkipaikalle

Jere Pensas päästeli luokkavoittoon Siikajoen SM-rallisprintissä ja nousi voitollaan Nuorten Suomi Cup -sarjan piikkipaikalle. Kuva: Pekka Mäkinen

Rallisprintin Nuorten Suomi Cup mestaruutta puolustava laihialainen Jere Pensas oli luokkansa nopein Siikajoen SM-rallisprintissä. Voitto nosti Pensaan Nuorten sarjan piikkipaikalle talvikauden päätteeksi. 

Siikajoen osakilpailuun Pensas sai käskettäväkseen oman autonsa. Nuorukaisen kisavauhti oli heti ensimmäisellä kierroksella mestarin arvoista menoa. Luokan pohja-aika heltisi 1,4 sekunnilla toiseksi nopeimpaan. Toinen kierroksella Pensaan aika ei kohentunut, mutta ei myöskään pahimpien kilpakumppaneiden.

– Reitti ei ollut varsinaista tietä, vaan jäädytettyä rata-aluetta. Ensimmäisellä kierroksella ajo meni melko puhtaasti ilman pahempia virheitä. Toisella vedolla paremman ajan tekeminen ei onnistunut. Reitti oli monin paikoin pahasti pöpperöinen ja urainen. Rengas ei pitänyt, eikä ajolinjoja voinut hakea urien vuoksi, tiivisti Pensas ajonsa.

– Toisella lenkillä hukkui myös muutama sekunti, kun edellä ajanut oli penkassa, mutta auto osittain tiellä. Keltaisten lippujen kohdalla oli pakko ottaa vauhtia pois. Ihmettelin ajon jälkeen, kun olin edelleen kärjessä. Vaikeissa olosuhteissa eivät muut sitten pystyneet nousemaan ohi.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Kuopiossa Pensas joutui turvautumaan vuokra-autoon. Nuorukaisen oma Renault Megane oli peltisepällä rallissa sattuneen kaadon jäljiltä. Pensas ajoi Kuopiossa turhia punnertamatta nuorten luokan kolmanneksi.

Alkukauden ongelmien jälkeen Pensaan tiimissä palattiin Siikajoella oikeaan päiväjärjestykseen. Nuorten Suomi Cup -sarjan ykköstila on nyt Pensaan hallussa pisteen erolla pahimpiin kilpakumppaneihin. Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa Raahen ja Kauhajoen asfalttisprinteillä.

Teksti: Jere Pensaan Tiedotus

Jere Pensas väänsi pakkopisteet Kemistä

Jere Pensas puolustaa rallisprintin nuorten mestaruutta

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint