Ralli 02.10.2018

Jere Pensas kattokerhon kautta pronssimitalille

Jere Pensaan Renault Megane sai kaadossa uusia muotoja, mutta ralli jatkui maaliin saakka. Kuva: Eero Auvinen

Laihian Urheiluautoilijoita edustavat Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi olivat tiukan paikan edessä rallin SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Turun ja Salon ympäristössä ajetussa Teijo Talot -rallissa. V1600-luokan voitto olisi taannut laihialaisille luokan mestaruuden. Muilla sijoilla oli tarjolla pronssimitali.

Tehtävään tuli lisähaastetta, kun Pensas kippasi rallipirssinsä Renault Megane Coupen katolleen rallin toisella erikoiskokeella. Renaultin takapää sai rytäkässä uusia Coupe-muotoja, mutta auto säilyi muuten ajokuntoisena ja ralli jatkui.

– Paikka oli sellainen tiukka vasen ja mutkan takana pelto. Jarrutuksesta auto luisui ojaan ja siitä kerran katon ympäri. Turvakaarien takaa katto painui kasaan ja takalasi hajosi. Ihme kyllä mitään isompaa vahinkoa ei tullut. Reilu pari minuuttia siinä hukkui ennen kuin pääsimme jatkamaan, kertasi Pensas.

Rallin avauspäivän kolmen erikoiskokeen jälkeen toisena kisapäivänä oli jäljellä viisi kiirustaivalta. Ajamalla Pensaalla ei ollut mahdollisuutta voittoon, mutta kaikki mahdollisuudet piti ottaa huomioon.

– Lähdettiin menemään omaa reipasta vauhtia, sillä koskaan ei voi tietää, mitä rallissa tapahtuu itselle tai muille. Parilla pätkällä ehdimme pohja-aikaan, mutta varmaan sillä viimeisellä pätkällä voittoon ajanut Jani Lahtinen jo varmisteli. Olihan hänellä reilu kahden minuutin johtoasema, tarkensi kakkostilan kuitannut Pensas.

Rallisprintistä pari viikkoa sitten V1600-luokan mestaruuden jatkoksi nyt luokan pronssimitalin rallin Suomi Cup -sarjasta saavuttanut laihialainen oli tyytyväinen sijaansa, vaikka kirkkaampaakin oli tarjolla.

– Kun lähdimme mukaan sarjaan vasta kauden toisesta osakilpailusta, emme edes haaveilleet, että loppukaudesta olisimme mukana mestaruustaistossa. Vuoden aikana olemme kuitenkin menneet kehityksessä eteenpäin isoin askelin. Ei kai sitä ihan huonolla ajolla voi mitalia tulla, Pensas järkeili.

– Iso kiitos menestyksestä menee Jouni Saarijärvelle, joka kartturin paikalta on vankalla kokemukselle koulinut minua paremmaksi kuljettajaksi. Mitalista on kiittäminen myös yhteistyökumppaneita ja oman tiimin porukkaa.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli