Rallisprint 16.10.2018

Jere Pensas haki omansa Laihian SM-rallisprintistä “Kaikki oli pelissä”

Jere Pensas laittoi kaiken peliin ja päästeli kauden kuudennen voittonsa Laihian SM-rallisprintissä. Kuva: JiiVee Korpela

Rallisprintin SM-sarjan kuudes ja samalla päättyneen kauden viimeinen osakilpailu päästeltiin Laihialla viime lauantaina. Laihialla ensimmäistä kertaa käytössä ollut 4-kilometinen reitti keräsi vaativuudellaan kuljettajien varauksettomat kehut.

Jo sarjan edellisessä osakilpailussa V1600-luokan mestaruuden varmistanut Laihian Jere Pensas vastasi haasteisiin viimeistelemällä kauden kuudennen voittonsa Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprintissä.

Pensas ei halunnut olla käyttämättä tilaisuutta ajaa V1600-luokan ykköstila kauden jokaisesta osakilpailusta. Ensimmäisellä vedolla Pensas oli luokkansa nopein, mutta yllätyksesi vain 0, 4 sekunnin turvin. Naapuripitäjän Isonkyrön Mika Korvola haastoi Hondallaan Pensaan tiukkaan matsiin, kun lähdettiin toiselle kierrokselle.

– Tie näkyy kestävän hyvin, joten kyllä toisella kierroksella pitäisi pystyä parempaan aikaan. Auto ainakin tikkaa hienosti, totesi Renault Meganea käskevä Pensas.

Toisella vedolla Pensas petrasi aikaansa reilut kaksi sekuntia, ja kun Korvola ei pystynyt aivan vastaavaan, lähti voitto Laihialle 1,72 sekunnin turvin.

– Kaikki oli pelissä, mitä miehestä ja autosta irtosi. Ei kai sitä kotikilpailussa viitsi vähempään tyytyä. Reitin loppupäässä yksi risteys meni vähän pitkäksi. Ei se kuitenkaan paljoa aikaa syönyt, kun melkein koko ajan mentiin tietä pitkin, kuvaili Pensas voiton taanneen vetonsa.

Vielä nuorukaiseksi lukeutuva 19-vuotias Pensas on ehtinyt kurvailla rallisprintin SM-sarjan Suomi Cupin V1600-luokasta nyt kolme mestaruutta. Kaksi aiempaa tuli nuorten luokasta samoin kuin kaudella 2015 saavutettu pronssimitali.

Lisäksi Pensaalla on rallisprintin asfalttisarjasta kaksi nuorten luokan mestaruutta ja yksi pronssimitali. Siihen kun lisää vielä rallin SM-sarjan V1600-luokan kolmas sija tältä kaudelta, voi kysyä mitä mitalirohmu suunnittelee tulevalle vuodelle?

– Mitään päätöksiä ei vielä ole tehty. Ajopuku vaihtuu tammikuulla armeijan harmaisiin. Katsotaan ensin minkälainen kalenteri Kajaanin miehillä on tarjolla, Pensas heittää.

Rallisprintin SM-sarjan Suomi Cupin V1600-luokan kauden mitalistit järjestyksessä:
1) Jere Pensas 66 p.
2) Jyri Räsänen 45 p.
3) Marko Pessi 37 p.

Teksti: JiiVee Korpela

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint