Ralli 09.02.2017

Jere Pensas hakee varmoja pisteitä Kemin rallista

Jere Pensaan tiivis kilpailutahti jatkuu lauantaina Kemin rallin Nuorten luokan kahinoissa. Kuva: Jere Pensaan Tiedotus

Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensaalla (17) on Kemissä tulevana lauantaina tarkan kilpailun paikka. Rallin Nuorten Cup -sarjasta menestystä tavoitteleva laihialainen jäi ulosajon vuoksi pisteittä kauden avauskilpailussa Hankasalmella.

Talvikelien ajotuntumaa Pensaalle on Hankasalmen jälkeen kertynyt vain Kuopion SM-rallisprintin nuorten luokan kilpailusta.

Kuopiossa Pensas kurvaili vuokra-autolla. Pensas sai käyttöönsä kilpakumppaninsa laihialaisen Walle Pajuojan Renault Meganen, joka on samanmerkkinen laite kuin Pensaan oma kisapirssi. 

Ensimmäisellä lenkillä Pensas totutteli kalustoon kurvaten nuorten luokan viidenneksi. Toinen veto kulki liukkaammin. Pensas paransi aikaansa 12 sekuntia ja nousi kisan kolmanneksi. 

– Ensimmäisellä kierroksella reitin alussa tuli nosteltua turhankin paljon ja se näkyi heti kellossa. Toisella vedolla auto alkoi olla tutumpi ja tohdin laskea jarrutuksiin paljon reippaammin. Kolmas sija vuokra-autolla oli se mitä lähdimme Kuopiosta hakemaan. Sieltä tuli mukavasti pisteitä, tarkensi Nuorten Cup -luokan hallitseva mestari.

Tallista ralliin

Jere Pensaan kaluston ylläpidosta vastaava vanhempi Pensas, Juha-isä, on asunut autotallissa liki kahden viikon ajan. Nyt muutama päivä ennen Kemin rallin alkua Renault Megane alkaa jo muistuttaa autoa. Nuori pilotti joutuu lähtemään Kemin keikalle lähes kylmiltään.

– Siihen on tähdätty, että ennen kuin auto pakataan kuljetusta varten, tässä omalla tontilla ajetaan muutama testikierros. Nyt ei vain aikataulu anna tilaa kunnon treeneihin, sanoo vanhempi Pensas.

– Olisin tietenkin mielelläni halunnut ajaa testejä jollakin ennen tuntemattomalla harjoituspätkällä. Itse olen kuitenkin aiheuttanut tämän tilanteen mistä nyt lähdetään kauden toiseen ralliin. Kemissä varmasti voitosta ajavat muut kuljettajat. Me lähdemme ajamaan kotiin tärkeitä pisteitä, sanoo Mikko Pajusen kanssa kauden avauspisteitä mielivä nuorempi Pensas.

Teksti: Jere Pensaan Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli