Ralli 29.05.2017

Jere Pensaalla kaksijakoinen viikonloppu – keskeytys ja voitto

Luokkavoitto Kauhajoen SM-rallisprintissä vankisti Jere Pensaan asemaa nuorten Suomi Cup -luokan piikkipaikalla. Kuva: JiiVee Korpela

Nuorten luokissa ralleja ja rallisprinttejä Renault Meganella kurvaileva Jere Pensas koki viikonloppuna lajien harmit sekä ilon paikat. Suurin odotuksin kesäkauden ensimmäiseen ralliin Auran suunnalla startannut laihialainen joutui jättämään kisan kesken teknisen vian vuoksi. Kauhajoen SM-rallisprintistä sitä vastoin kuului hyvää. Pensas päästeli niukan, mutta sitäkin arvokkaamman nuorten luokan voiton.

Rallisprintin SM-sarjan osakilpailu Kauhajoelle oli sarjan neljäs ja samalla jälkimmäinen sarjan kahdesta asfalttiosakilpailusta. Edellisen nuorten luokan asfalttikilpailun Raahessa voittanut Pensas lähti Kauhajoelle kasvattamaan luokan pistejohtoaan. Ensimmäisen nykäisyn jälkeen Pensas oli toisena vain 0,03 sekunnilla erolla ykköstilaan.

– Reitti on tuttu viime vuodesta, joten ihan tosissani vedin heti ensimmäisellä lenkillä. Normaalisti näin kun olosuhteet säilyvät molempien kierrosten aikana samanlaisina, toisella vedolla aika kohentuu. Kisa tuntuu nyt tosi tiukalta, joten toisella ajolla on pakko vääntää ajasta jotakin pois, laski Pensas varikkopilttuussaan.

Toinen lenkki oli odotetun tiukka. Pensas karsi ensimmäisen puristuksen ajasta pois liki 2 sekuntia. Kun ensimmäisen vedon jälkeen kärjessä ollut Roni Kauppi ei pystynyt aivan vastaavaan, ykköstila kirjattiin Pensaalle 0,22 sekunnilla.

– Kaikki oli pelissä. En juuri tiedä paikkoja, missä olisin pystynyt vielä nipistämään ajasta pois. Nyt jo helpottaa, kun kauden neljästä osakilpailusta on tilillä kolme luokkavoittoa. Pistejohto kasvoi sellaiseksi, että syyskauden kahdessa sorateiden kisassa ei ole enää pakkovoiton paikkoja. Hyvin täytyy kuitenkin niissäkin onnistua, sillä luokassa taso nousee koko ajan, ennakoi nuorten mestaruuden uusimiseen tähtäävä laihialainen.

Rallisprinttiä edeltävän päivän rallin keskeytys veti Pensaan mietteliääksi. Kilometrin rallin puolelta ovat jääneet vähiin.

– Heti ensimmäisellä erikoiskokeella alkoivat vaihteiston ongelmat. Vaihteensiirtäjät sekoilivat ja kolmannella pätkällä kolmosen sijaan vaihde napsahti ykköselle. Se ralli oli sitten siinä. Rallin puolella nuorten luokan mitalitaistelu on jo menetetty, mutta jatkamme siinäkin sarjassa.

Rallisprintin nuorten Suomi Cup luokan pistetilanne 4/6 osakilpailun jälkeen
1) Jere Pensas 52 p.
2) Roni Kauppi 46 p.
3) Oskari Heikkinen 46 p.

 

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint