Rallicross 04.07.2017

Jere Kalliokoski toistamiseen EM-osakilpailun semifinaalissa

Jere Kalliokoski. Kuva: Tom Banks

Jere Kalliokosken kilpailukausi jatkui viikonvaihteessa EM-kilpailun merkeissä Ruotsin Höljesissä. Höljes on erikoinen rallicross paikkana. Se ei ole lähellä suuria kaupunkeja, mutta autourheilukansa vaeltaa sinne suurin joukoin. Järjestäjä ilmoitti tämän vuoden yleisömääräksi 47.000 ihmistä.

Kalliokosken valmistauminen kilpailuun alkoi, kun hän oli paikalla jo keskiviikkona. Perjantaina Kalliokoski sai ajaa kolme kertaa harjoituksissa ja ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina hän ajoi myös kolme kertaa vapaissa harjoituksissa.

– Oli valtavan tärkeää päästä ajamaan, koska rata on vaativa ja se tarvitsee paljon opettelua. Kokemusta saatiin ihan mukavasti. Semifinaali on ehdottomasti tavoite ja siitä sitten mahdollisesti finaaliin kuuden joukkoon, Kalliokoski ilmoitti tilanteen ennen kilpailua. Lauantain kaksi alkuerää menivät hyvin ja kokonaistilanteessa Kalliokoski oli kymmenes ja viides. Se takasi viidennen tilan, kun edessä oli sunnuntain kaksi alkuerää.

– Lähdöt onnistuivat hyvin. Ensimmäisessä erässä ajoin yhden mutkan leveäksi, mutta voitin silti sen erän, Kalliokoski kuvaili.
Kolmannen alkuerän kokonaistilanteessa hän oli 14:sta ja neljännessä tuli erävoitto ja sijoitus oli yhdeksäs. Alkuerien jälkeen sijoitus oli seitsemäs ja semifinaali paikka 12:sta kilpailijan joukkoon oli varma.

– Kolmannessa alkuerässä tuli auton moottoriin vikaa ja se oli epäkunnossa loppu kilpailun, Kalliokoski kertoi.
Semifinaalissa Kalliokoski ajoi lisälenkin ensimmäisellä kierroksella ja oli kolmantena vielä viimeisellä kierroksella, mutta lopussa kaksi kilpailijaa tuli edelle ja sijoitus oli lähdön viides. Kolme parasta jatkoi finaaliin. Näin AL-Härmää edustavan Kalliokosken sijoitukseksi tuli kymmenes.

– Tiukkaa vääntöä se semifinaalissa oli, mutta ihan ei vauhti vielä riittänyt. Omaan ajooni olen tyytyväinen. Vauhtia ja tasoa olen saanut nostettua näiden kolmen EM-kilpailun aikana. Suunta oikea, ynnäsi Kalliokoski Ruotsin kilpailun annin.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross