Rallicross 10.09.2018

Jere Kalliokoski on valmiina EM-kauden päätöskilpailuun

Jere Kalliokoski. Kuva: G-Fors

Kauden viides ja viimeinen rallicrossin EM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Latviassa Bikerniekin radalla. Kankean alun jälkeen loppua kohti hyvään vireeseen päässyt Jere Kalliokoski tavoittelee kauden parasta sijoitusta. G-Fors-tiimiä edustava alahärmäläinen ajoi edellisessä kilpailussa Ranskassa finaalin viidenneksi, se oli kauden 2016 Suomen mestarin uran paras sijoitus EM-tasolla. 

Ranskalainen G-Fors Team tuli tälle kaudelle mukaan rallicrossin EM-sarjaan uudella Renault Cliolla. Kalliokoski ja koko tiimi on joutunut painimaan tulokastiimin tavoin auton luotettavuuden kanssa. Alussa hankaluuksia aiheutti lähdön onnistuminen, sitten kuvioihin astuivat tekniikkamurheet. Tiimin kotikilpailussa Loheacin radalla kaikki meni AL-Härmää edustavan Kalliokosken osalta kuitenkin hyvin.

– Ensimmäisessä kisassa en saanut lähtöjä onnistumaan, auto stumppasi viivaan. Sen jälkeen on ollut kaikenlaista harmia, pikku tulipaloa ja jarrujen katoamista jne, mutta nyt sain ehjän kisan alle. Teki hyvää koko tiimille ja totta kai itsellekin tuli viimeinkin luottavainen fiilis, Kalliokoski toteaa.

Bikerniekin rata sijaitsee Riiassa, paikka on Kalliokoskelle entuudestaan tuttu.

– Ajoin siellä viime kaudella Albatecin Peugeotilla, ja se meinasi mennä hyvin. Olin matkalla semeihin, mutta talli sähläsi renkaiden kanssa ja lopputuloksena tuli hylkäys yhdestä erästä, meni se kisa siinä. Radasta kuitenkin pidin, se on aika kapea ja ohituspaikat kortilla, joten lähdöillä ja jokeritaktiikalla tulee olemaan iso merkitys. Tavoittelen paikkaa palkintokorokkeella, Ranskasta tarttui niin hyvä ajofiilis mukaan, Kalliokoski kommentoi.

Kilpailu Latviassa alkaa lauantaina 15.9. alkuerillä, semifinaalit ja finaalit ajetaan sunnuntaina iltapäivällä.

Lisätietoa:

World RX Latvia

Kalliokoski Motorsport Facebook

Teksti: Toni Lönnroos / Jere Kalliokosken Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross