Rallicross 19.05.2019

Jere Kalliokoski nousi palkintokorokkeelle Höljesissä

Jere Kalliokoski ajoi lauantaina kolmanneksi. Kuva: Toni Ollikainen

Jere Kalliokosken rallicrosskausi alkoi Rally X Nordicin kahdella osakilpailulla lajin mekassa Ruotsin Höljesissä. Viikonlopun saldona SuperCareissa ajavalla Kalliokoskella oli lauantain kolmas sija ja sunnuntaina alahärmäläinen kaasutteli semifinaalin neljänneksi. Höljesistä tarttui matkaan myös uusi lempinimi “Cool Finn”. Sarjassa AL-Härmää edustava Kalliokoski on avausviikonlopun jälkeen toisena.

Kilpailu alkoi vähän tahmeasti, Kalliokoski oli Ford Fiestallaan ensimmäisen alkuerän viides ja valitteli radan liukkautta. Juoni alkoi kuitenkin päivän mittaan löytyä ja vauhti parani loppua kohden. Päänvaivaa aiheuttava tapahtuma oli kolmannessa erässä tullut aikasakko, mikä kuitenkin vastalauseen myötä kumoutui.

– Oliver Eriksson tuli jokerilta ja osuttiin kyljittäin yhteen. Mulle mätkäistiin 7,5 sekuntia sakkoa. Tehtiin vastalause ja myös Oliver kävi tuomaristolle kertomassa, että se oli kilpailutilanne. Tuomaristo kumosi sanktion, Kalliokoski kertoo.

Semifinaaliin 21-vuotias Kalliokoski starttasi toisesta rivistä, sai huonon lähdön, mutta nousi toiseksi ja selviytyi finaaliin.
Finaalissa Fiesta ampui paremmin viivalta ja Kalliokoski taisteli koko viiden kierroksen ajan rajusti painostavan Oliver Erikssonin kanssa. Kilpailun tv-kommentaattori totesikin osuvasti “cool cool finn”, kun Kalliokoski kesti ruotsalaisen runttauksen ja ylitti maalilinjan kolmantena.

– Arvioitiin tiimin kanssa lähtöpito väärin ja auto stumppasi semissä viivalle. Finaalissa nostettiin kierroksia ja se onnistui hyvin. Eriksson (Oliver) roikkui koko ajan mukana ja hän olisi voinut pariin otteeseen puskea mut ympäri. Rehtiä sakkia nuo Erikssonit, kisa pysyi siistinä loppuun asti. Oli mahtavaa ajaa kunnolla kilpaa, nyt on hyvät lähtökohdat huomiselle, Kalliokoski päättää lauantain muistelut.

Höljes heräsi sunnuntaihin pilvisenä ja kosteana, koko yön oli satanut vettä. Alkuerissä rata oli vielä märkä, mutta se ei alahärmäläistä haitannut, hän takoi tasaisen varmaa suoraa ja piiskasi Fiestansa toiseksi kahdessa ensimmäisssä erässä.

– Vesikeli, no problem, kuului hyväntuulisen Kalliokosken suusta, kun alkueriä ajettiin.

Tuloksena alkuerien jälkeen oli toinen sija, Kalliokoski otti semifinaaliin paalupaikan.

– Kaikki sujui koko päivän hyvin ja fiilis oli korkealla. Semin lähdössä auto stumppasi viivalle, moottorin sytytyspuolella oli jokin pikku vika, jonka takia kävi näin. Nyt ottaa päähän niin ettei oikein löydy sanoja, koska meillä oli hyvät mahdollisuudet finaaliin ja vaikka voittoon asti, Kalliokoski päättää.

Vaikka harmitus toisen osakilpailun jälkeen paistoi nuorukaisen kasvoilta, on Kalliokosken sijoitus sarjassa komeasti toinen, joten kausi sai hyvän alun. Seuraava osakilpailu ajetaan Tanskan Nysumissa kahden viikon kuluttua 2. kesäkuuta. Suomen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 24.-25. elokuuta.

Sarjatilanne 2/7

1) Oliver Eriksson 42p
2) Jere Kalliokoski 41p
3) Robin Larsson 40p

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross