Rallicross 21.08.2018

Jere Kalliokoski kohtaa Pohjolan huiput Kouvolan Rallycross Festivaleilla

Jere Kalliokoski. Kuva: AM

Rallicrossin EM-sarjassa kilpaileva Jere Kalliokoski kohtaa lajin Pohjoismaiset huiput mestaruuden tuoneella Skodallaan Kouvolan Rallycross Festivaleilla. Mukana on Rally X Nordic -osakilpailun myötä yli kolmekymmentä Supercaria.

Alahärmäläisen Kalliokosken pääpaino tällä kaudella on rallicrossin EM-sarjassa, jossa hän on kilpaillut uudessa G-Fors-tiimissä Renaultilla. Vuoden 2016 Supercar-luokan suomenmestari lähtee mukaan tulevana viikonloppuna ajettavaan Suomen suurimpaan crossikisaan tutulla mestaruuden tuoneella Skodalla. Edellisessä SM-osakilpailussa Jalasjärvellä Kalliokoski ajoi SRC-luokan Mersulla ja tuloksena oli semifinaalipaikka.

– Oli tosi virkistävää ajaa pitkästä aikaa ihan ilman menestyspaineita, sen kun veti menemään ja nautti. Nyt mennään samalla fiiliksellä pitämään hauskaa, Kalliokoski summaa.

EM-sarjassa Kalliokoskella on ajokkina täksi kaudeksi valmistunut Renault Clio RS, Kouvolassa tykitetään Skoda Fabialla.

– Auto on sama, millä voitin mestaruuden, siihen on tehty vain pieniä päivityksiä. Se on erilainen ajaa kuin Renault, joka vastaa kaasuun välittömästi, Skodassa pitää osata ennakoida mutkia ja tilanteita pienen viiveen takia. Pari treenipäivää Skodan kanssa on takana, Kouvolassa ja Hyvinkäällä, siinä tottui taas luottopeliin, AL-Härmää edustava nuorukainen kertoo testipäivien jälkeen.

Tulevana viikonloppuna Kouvolassa koetaan todellinen rallicrossin juhlaviikonloppu. Kahtena päivänä kilpailussa nähdään yli sata osallistujaa, ja kuninkuusluokan armottomaan menoon osallistuu yli kolmekymmentä kuljettajaa. Suomestakin Supercareissa on yli kaksikymmentä taistelijaa, mukana on myös Kalliokosken kultakaudella pisteen päähän alahärmäläisestä jäänyt Aki Karttunen ja paikkakunnan suosikkikuljettaja, viime vuoden mestari Atro Määttä.

– Ajetaan pitkästä aikaa Suomessa Supercarilla ja tuntuuhan se mukavalta, kun Pohjoismaista tulee lajin huippuja mukaan. Tavoite on semifinaalissa. Taso Rally X Nordicissa on erittäin kova, siellä on EM-sarjastakin muutamia kavereita ja tietysti nyt on ensimmäistä kertaa lähes kaikki Suomen kovimmat kuskit samaan aikaan viivalla. Tulee aivan huikea viikonloppu, Kalliokoski hehkuttaa.

Kilpailu Kouvolan Tykkimäessä alkaa SM-luokkien osalta lauantaina 25.8. klo 09.00 ja sunnuntaina 26.8. radalla nähtävät Supercarit aloittavat alustavan aikataulun mukaan alkueränsä klo 11.15 (aikataulu saattaa muuttua). Semifinaalit ja finaalit ajetaan iltapäivällä.

Lisätietoa:
Kalliokoski Motorsport Facebook

Teksti: Toni Lönnroos / Jere Kalliokosken Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross