Rallicross 02.06.2019

Jere Kalliokoski jatkoi hyviä otteita RallyX Nordicissa

Jere Kalliokoski on aloittanut RallyX Nordic -kautensa vahvasti. Kuva: Qba Nitka

Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin kauden kolmas osakilpailu ajettiin Tanskassa Nysumbanen radalla. Jere Kalliokoski ajoi jälleen palkintokorokkeelle kuninkuusluokassa SuperCareissa, hän oli kolmas ja jatkaa sarjan kakkospaikalla.

Lauantain ohjelmassa olivat harjoitukset ja yksi alkuerä, siinä Ford Fiestalla ajava Kalliokoski oli erikoisen startin jälkeen viides.

– Otin aavistuslähdön, mutta vilppikennoon oli sen verran matkaa ettei se reagoinut. Minä rehtinä pohjalaisena survaisin kytkimen pohjaan ja totesin että sinne ne muut meni, Kalliokoski kertaa hilpeänä.

AL-Härmää edustava Kalliokoski oli erän jälkeen kuitenkin mietteissään, vauhtia tuntui puuttuvan.

– Tulin varikolle ja sanoin tiimille ettei vedä kunnolla, eikä vastaa kaasuun. Huomattiin että turbon pakopesä on halki, saatiin se siinä iltapuhteena vaihdettua uuteen.

Sunnuntai käynnistyi täydellisesti, Kalliokoski otti ensimmäisen erävoittonsa, selostajan sanoin “lentävä suomalainen lähti kuin raketti.” Alahärmäläinen ajoi muilta karkuun ja oli selkeästi nopein kovassa seurassa, mukana olivat sarjakärki Oliver Eriksson ja Euroopan mestari sekä ensimmäisen alkuerän voittaja Robin Larsson.

– Ulkoradalta hyvä startti ja ensimmäiseen mutkaan kässärillä laitteet vinoon ja karkuun. Täällä on niin järjetön pöly, ettei kärjen takana näe yhtään mitään.

Hyvin sujuneiden alkuerien jälkeen lähtökohdat semifinaaliin olivat hyvät, Kalliokoski lähti paalupaikalta ja kiihdytti kärkeen. Yksi pieni virhe oli viedä voiton, mutta lisälenkkitaktiikka puri ja Kalliokoski ajoi ykkösenä ruutulipulle. Vuorossa oli finaali ja lähtöpaikka eturivin kakkosruudusta.

Kalliokoski kiihdytti rinta rinnan Oliver Erikssonin kanssa ensimmäiseen mutkaan, mutta ruotsalainen pystyi sisäradan turvin pitämään pintansa härmäläisen painostuksessa. Kalliokoski ajautui samassa hiukan ulos, ja toisesta rivistä startannut Robin Larsson käytti avautuneen paikan hyödykseen ja nousi toiseksi. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin, joten Kalliokoski jatkoi hyvin alkanutta kauttaan nousemalla jälleen palkintokorokkeelle.

– En saanut pidettyä sisälinjaa tukossa, ja vaikka yritin paikata tilannetta antamalla pienen muistutuksen, niin Larsson nousi edelle, sitten vain ajeltiin eikä taistelua sijoituksista enää tullut. Viikonlopusta jäi hyvä fiilis, rata oli meille uusi ja siitä huolimatta oltiin heti kärjen vauhdissa. Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päästä ajettavaan Joensuun SM-rallicrossiin, kotimatkalta Tanskasta tavoitettu Kalliokoski päättää.

Lopputulokset Nysumbanen Tanska

1) Oliver Eriksson 3:44.725
2) Robin Larsson +2.540
3) Jere Kalliokoski +5.270
4) Philip Gehrman +7.506
5) Peter Hedström  2 kierrosta
6) Andreas Carlsson  3 kierrosta

Sarjatilanne 3/7

1) Oliver Eriksson 72p
2) Jere Kalliokoski 66p
3) Robin Larsson 60p
4) Peter Hedström 57p
5) Ulrik Linneman 50p
6) Philip Gehrman 47p

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross