Jäärata-ajo 25.03.2019

Jere Kalliokoski hallitsi SM-jääradan päätösviikonloppua

Jere Kalliokoski. Kuva: Tero Lyttinen

Jääradan SM-sarja ajettiin päätökseen viikonloppuna Kuusamon Torankijärvellä. AL-Härmää edustava Jere Kalliokoski oli molempina päivinä finaaleissa pitelemätön ja ajoi nelivetoluokan voittoon. Toissa kauden Suomen mestari otti Cup-sarjassa hopeaa, kultaa nappasi Panu Mertala.

Lauantai valkeni Kuusamossa tuulisena ja sateisena, lunta tuprutti ja keli oli harmaa. Päivän mittaan lämpötila kipusi plussalle ja lumisade muuttui vetisemmäksi, joten rata pehmeni mutta pysyi hyvässä kunnossa.

Kilpailussa ajettiin alkuerät, joiden tulosten perusteella kuljettajat saivat valita finaalin lähtöruudun.

Kalliokoski otti heti startista lähdön komentoonsa, eikä kärkipaikasta kolmen kierroksen aikana luopunut. Finaali oli alkuerän toisinto, Kalliokoski kiihdytti kärkeen ja piti paikkansa koko kuuden kierroksen ajan. Alahärmäläinen on saanut lähdöt onnistumaan koko kauden, ja on ollut jo pääsuoran jälkeisessä mutkassa selvässä johdossa jokaisessa startissa, näin tälläkin kertaa.

– Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja auto toimi hyvin. Startti oli onnistunut ja ekassa mutkassa olin johdossa, siinä oli hyvä lasketella ja tarkkailla tilannetta, Kalliokoski kertoo.

Sunnuntaina ajettiin kauden viimeinen osakilpailu. Kilpailu eteni samalla kaavalla kuin edellisenä päivänä, Kalliokoski voitti alkuerän ja kaasutteli myös finaalissa muilta karkuun.

– Keli oli vähän parempi sunnuntaina ja rata pysyi ihan hyvässä kunnossa muutamaa kohtaa lukuun ottamatta koko viikonlopun. Finaalissa startti meni taas hyvin ja meno maistui, en paljoa taakse katsellut vaan annoin mennä.

Sarjassa ajettiin yhteensä neljä osakilpailua kahtena viikonloppuna, kausi aloitettiin Paltamosta helmikuussa. Kalliokoski otti kolmesta finaalista voiton, mutta mahdollisuus kultamitaliin valui Oulunjärven jäälle avauskilpailussa, kun Mitsubishin pakosarjaan tuli repeämä.

– Raaka peli, neljä kisaa ja kaikissa pitää onnistua. Se keskeytys vei saumat kultaan, mutta turha sitä on miettiä, Mertala veti hienosti ja tasaisesti neljä finaalia, Kalliokoski summaa.

Talven jälkeen katseet suunnataan alkavaan rallicross-kauteen, ensimmäinen kilpailu on Rally X Nordic -sarjan avaus 19.-20. toukokuuta Ruotsin Höljesissä.

Jääradan lopulliset Cup-pisteet:

1) Panu Mertala, Scuderia Palas, Subaru Impreza 123p
2) Jere Kalliokoski, AL-Härmä, Mitsubishi Lancer 119p
3) Matti Nisula, ViiUA, Mini Cooper 68p

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo