Rallicross 08.08.2018

Jere Kalliokoski ensimmäiseen SRC-luokan kilpailuun viikonloppuna

Kalliokosken tavoitteena on yltää Jalasjärvellä semifinaaliin. Kuva: Kalliokoski Motorsport tiedotus

Jere Kalliokoski starttaa elämänsä ensimmäiseen SRC-luokan kilpailuun ensi viikonloppuna Jalasjärvellä. 21-vuotias alahärmäläinen on nuoresta iästään huolimatta kokenut paljon autourheilussa, kirkkaimpana muistona rallicrossin suomenmestaruus Supercar-luokassa parin vuoden takaa.

Nykyisin EM-sarjaa nelivetoisella Renaultilla ajava AL-Härmää edustava Kalliokoski osallistuu Jalasjärven Murtoharjun radalla ajettavaan kilpailuun SRC-luokan takavetoisella Mercedes-Benzillä.

– Timo Vähälummukka on tämän auton rakentanut vuonna 2012, tehoa siinä on 390 heppaa ja vääntöä löytyy 400 Nm. Olen sillä jääradalla ajanut, mutta nyt on edessä ensimmäinen kesäkisa. Jalasjärvellä on käyty testaamassa, siellä oli jarrujen kanssa pientä ongelmaa, mutta ne saatiin kuntoon. Nyt kisaviikolla käytiin vielä ajamassa löysiä pois Alahärmän Kalmookankaalla, ja tehtiin viimeiset säädöt.
Tavoitteena tuossa todella kovassa sakissa on päästä semifinaaliin, se vaatii nappisuorituksen, mutta sitä lähdetään hakemaan, Kalliokoski ennakoi.

Kilpailu Jalasjärvellä alkaa lauantaina 11.8. klo 09.00, semifinaalit ja finaalit noin klo 15. Kalliokosken seuraava EM-sarjan kilpailu ajetaan Ranskassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Teksti: Toni Lönnroos

Rallicrossin SM-sarja huippujännittävistä asetelmista Jalasjärvelle – ensimmäinen Suomen mestaruus katkolla viikonloppuna

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross