Rallicross 01.04.2019

Jere Kalliokoski debytoi rallicrossin MM-sarjassa – ohjelmassa Höljes ja Etelä-Afrikka

Jere Kalliokoski. Kuva: G-FORS/McKlein

Jere Kalliokoski osallistuu STARD -tallin Ford Fiestalla kahteen MM-osakilpailuun, alahärmäläinen ajaa Ruotsin ja Etelä-Afrikan osakilpailut. 21-vuotias Kalliokoski on sunnuntaina allekirjoittamastaan sopimuksesta innoissaan. Itävaltalaista tiimiä kipparoi entinen MM-tason ralliautoilija Manfred Stohl.

– Stohlin kanssa oli hyvä neuvotella. Hän otti yhteyttä ja asiaa ruvettiin viemään eteenpäin pari viikkoa sitten, nopeasti se meni maaliin. Aivan huikea fiilis, tämä on tärkeä sopimus ja näytönpaikka tulevaisuutta ajatellen, Kalliokoski sanoo.

Kaksi kautta EM-sarjaa kiertänyt, AL-Härmää edustava Kalliokoski ajaa tulevalla kaudella MM-osakilpailujen lisäksi rallicrossin SM-sarjan sekä Pohjoismaisen RallyX Nordicin. Höljesin MM-osakilpailu ajetaan 6.-7. heinäkuuta ja kauden päätöskilpailu Etelä-Afrikan Killarneyn radalla ajetaan marraskuussa.

– Menoa tulee riittämään, kisojen lisäksi autoa täytyy testata. MM-kisoja varten ajan ainakin yhden testin STARD:n autolla. Suomessa ja Pohjoismaissa ajan omalla, nimenomaan STARD:n rakentamalla Fiestalla, joten olemme yhteistyössä myös MM-kisojen ulkopuolella.

Kalliokosken kausi alkaa RallyX Nordicin osakilpailulla Ruotsin Höljesistä.

– Olen siellä aiemminkin ajanut kilpaa, ja se on yksi suosikkiradoistani. Todella hyvä, että pääsen sinne jo etukäteen ajamaan omalla autolla, se on aika samanlainen kuin MM-autoni. Alkaisi jo kausi, Kalliokoski huokaisee tyytyväisenä.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross