Motocross 23.04.2017

Jere Haavistolla kaksijakoinen viikonloppu Valkenswaardin EM-kisassa

Jere Haavisto on alkanut löytää vauhtinsa kovassa EM-sarjassa. Kuva: MXGP

137 KTM Motorsport tiimin Jere Haavisto ajoi tänä viikonloppuna Hollannin Valkenswaardissa kauden toisessa motocrossin EM-osakilpailussa. Lauantai aamun aika-ajossa nuorukainen oli oman ryhmänsä neljäs ja pääsi valitsemaan puomipaikkaa eriin seitsemäntenä.

Lauantaina illalla kaasuteltiin ensimmäinen EMX250-luokan erä Valkenswaardissa. Haavisto otti kohtuullisen lähdön ja taittoi matkaa startin jälkeen seitsemäntenä. Erän alku oli vaikeaa KTM-kuljettajalle ja tämä menetti muutaman sijan. Erän puolen välin jälkeen ajo alkoi kuitenkin taas kulkea ja Haavisto nousi lopulta kahdeksanneksi

Sunnuntaina DYNASET-lähettiläs otti loistavan lähdön ollen ensimmäisten mutkien jälkeen kolmantena. Toisella kierroksella hän nosti itsensä jo kakkoseksi, kunnes kolmannella kierroksella maanmies Miro Sihvonen ohitti Haaviston, joka piti kolmatta sijaa hallussa vielä muutaman kierroksen ajan. Viidennen kierroksen puolivälissä nuorukainen teki mutkassa ajovirheen ja pyörän keula luisti alta. Tämän jälkeen hän tippui sijalle 19, kunnes kaatui uudelleen ja lopulta hän oli maalissa sijalla 28. EM-sarjassa Haavisto jatkaa nyt sijalla 12.

– Ensimmäisessä erässä olin alussa todella hukassa ja ajoin tyhmiä linjoja. Lähtö oli hyvä, mutta jostain syystä ajo ei auennut, mutta puolen välin jälkeen alkoi kulkea ja sain napsittua sijoja takaisin. Toisessa erässä oli loistava lähtö ja ajo kulki. Sitten oma tyhmä ajovirhe ja lipat. Harmittaa kyllä aivan älyttömästi, mutta suunta näyttää hyvältä ja jatketaan kovaa työntekoa, Haavisto kommentoi sunnuntaina.

EM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Latvian Kegumsissa ja ensi viikonloppuna Haavisto kilpailee motocrossin SM-sarjan avauskilpailussa Sipoossa.

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Haavistolla hyvä EM-avaus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross