Motocross 30.05.2016

Jere Haavistolla haasteita Motocrossin EM-osakilpailussa

Jere Haavisto / Talavera de la Reina.

142 DYNASET Husqvarna tiimin Jere Haavisto ajoi tänä viikonloppuna Espanjan Talavera de la Reinassa kauden viidennen EM-osakilpailun. Haavisto lähti viikonloppuun sarjan 20. sijalta hakemaan hyviä pistesijoituksia.

Nuorukaisen viikonloppu lähti vähän haastavasti käyntiin, kun harjoituksissa Jere kaatui viimeisellä kierroksella rajusti hyppyrissä. Tämän jälkeen Tampereen Motocrossin kuljettaja joutui tulemaan ratavarikolle vaihtamaan pyörää toisen rikkouduttua hieman kaatumisessa. Harjoituksissa Haavisto oli 13. ja aika-ajossa 29.

Lauantaina ajettii myös ensimmäinen erä, jossa Haavisto epäonnistui hieman ulkoreunasta lähdettyään ja oli lähdön jälkeen sijalla 31., mutta nousi jo lähelle sijaa 20. kunnes kaatui ohittaessaan edellä ajavaa kuljettajaa ja tippui joukon hännille. Sieltä hän onnistui nousemaan vielä erän lopussa sijalle 26.

Sunnuntain toisessa erässä nuorukainen onnistui huonolta lähtöpaikalta hyvin startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 17. Erän alussa Haavisto ei saanut aivan vauhtiaan päälle, mutta paransi vauhtiaan erän vanhetessa nousten jo viimeisellä kierroksella sijalle 14. Puoli kierrosta ennen maalia Jere osui ohitustilanteessa kuitenkin vauhdikkaasti edellä ajavan kanssa yhteen sillä seurauksella, että molemmat kaatuivat. Maalissa tulokseksi näin 27 ja kokonaistuloksissa sija 32.

– Lauantain harjoituksissa sain hyvän vauhdin päälle ja viimeisellä kierroksella oli tulossa vielä hyvä aika, mutta sitten oli hyppyrin nokkaan jätetty savi paakku, josta lähti todella iloisesti tangon kautta ympäri. Siinä tärähti vähän koko kroppa ja lauantaina ei oikein ajo enään kulkenut. Sunnuntaina erässä otin hyvän lähdön ulkoreunasta, mutta alkuerästä en päässyt vain edellä ajavien ohitse millään. Loppuerästä sain tehtyä kuitenkin hieman ohituksia ja viimeisellä kierroksella hain vielä kohennusta sijoitukseen, mutta toinen kuljettaja halusi yhtä paljon parempaa sijoitusta kun minäkin ja kolahdettiin yhteen. Tulokset eivät mairittele tältä viikonlopulta, mutta eränä toinen oli jo ihan hyvä. Ensi viikonloppuna täytyy Ranskassa tehdä jälleen asioita oikein ja ajaa omat hyvät erät, kertasi Haavisto viikonlopun jälkeen.

Teksti: Jere Haavisto tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross