Motocross 17.09.2017

Jere Haavisto EM-sarjan kahdestoista

EM-sarjan lopputuloksissa Jere Haavisto oli kahdestoista. Kuva: Reeta Kulo

137 KTM Motorsportin Jere Haavisto kaasutteli viikonloppuna kauden viimeisen EM-sarjan osakilpailun Ranskan Villars sous Ecotissa. Haavisto oli harjoituksissa ja aika-ajossa hyvässä vauhdissa, vaikka muutamat virheet maksoivat hieman aikaa.

Lauantaina illalla ajettiin EMX250-luokan ensimmäinen erä, mutta päivän aikana sateet olivat muokanneet radan aivan päinvastaiseksi. KTM-kuljettaja epäonnistui lähdössä, kun pyörä lähti poikittain heti lähtöpuomin jälkeen. Ruutulipulla Haavisto oli lopulta sijalla 20.

Sunnuntaina toisessa erässä rata oli muuttunut lauantaista entistä pahemmin ja tällä kertaa pärjäsi, mikäli radan pääsi ympäri jäämättä pahemmin kiinni. Tampereen Motocrossin kuljettaja ajoi ensimmäiset kierrokset kymmenen parhaan joukossa olleen parhaillaan jo kuudentena, kunnes lähti radan jyrkkään ylämäkeen hieman liian ahnaasti. Haavisto väisteli aikansa edessä kaatuvia kuskeja, kunnes jäi itse lopulta jumiin. Tämän jälkeen nuorukainen yritti putsata pyörää mudasta, jotta sai eturenkaan toimimaan. Maalissa hän oli 18.

– Harmi että keli hieman pilasi nämä kilpailut. Rata oli kuitenkin todella hieno ja erot olivat pieniä aamulla. Lauantain erässä oma ajo oli hieman huonoa ja sunnuntaina olisi vaan tarvinnut olla tarkkana noissa mäissä, ettei jää jumiin. EM-sarjassa parannettiin sijoitusta kuitenkin taas huimasti kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. Nyt vielä muutama kilpailu tänä vuonna ja sitten aletaan tähtäämään ensi kauteen, Haavisto kertoi sunnuntaina illalla.

EM-sarjan lopputuloksissa Haavisto oli kahdestoista.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross